Cepljenim z vektorskimi cepivi posvetovalna skupina za cepljenje poživitveni odmerek priporoča po vsaj dveh mesecih

Cepljenim z vektorskimi cepivi posvetovalna skupina za cepljenje pri NIJZ glede na trenutno epidemiološko situacijo poživitveni odmerek priporoča po vsaj dveh mesecih, je razvidno iz zapisnika skupine. Prav tako so razširili seznam ostalih skupin ljudi, ki jim priporočajo cepljenje s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19.

Posvetovalna skupina za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pod vodstvom infektologinje Bojane Beović je na sestanku 27. oktobra sprejela sklep, po katerem cepljenje s poživitvenim odmerkom cepiva po novem priporoča tudi družinskim članom imunsko oslabljenih oseb in posebej ranljivih kroničnih bolnikov, osebam z večjo poklicno izpostavljenostjo in osebam, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi. Slednjim cepljenje predlagajo po vsaj dveh mesecih od polnega cepljenja.

Posvetovalna skupina poživitveni odmerek še naprej predlaga tudi oskrbovancem domov starejših in drugih socialno-varstvenih zavodov, pa tudi posebej ranljivim kroničnim bolnikom ne glede na starost. Cepljenje s poživitvenim odmerkom je skupina pred spremembami priporočala tudi vsem starejšim od 65 let, po novem pa to priporoča vsem starejšim od 50 let.

Skupina priporoča tudi, da “se cepljenje z vektorskimi cepivi opravi, kadar obstajajo kontraindikacije za cepljenje z mRNK cepivi”.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije