Search
Close this search box.

Centralno bolnišnico za bolnike s covidom-19 nameravajo vzpostaviti v Bolnišnici Topolšica

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na današnjem obisku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec dejal, da je v dogovoru, da bi v Bolnišnici Topolšica vzpostavili centralno bolnišnico za bolnike s covidom-19, kar so že izpostavili na današnji vladni novinarski konferenci.

VIDEO: Minister za zdravje Tomaž Gantar o vzpostavitvi centralne bolnišnice za bolnike s covidom-19:

Tomaž Gantar je izpostavil, da bi v Bolnišnici Topolšica v omenjenm obdobju zdravili samo bolnike z koronavirusom, ostali bolniki pa bi se morali v tem obdobju zdraviti v ostalih bolnišnicah, tudi v Slovenj Gradcu. Glede kadra za oskrbo bolnikov s covidom-19 pa je še dejal, da ga ni dovolj ter, da bo potrebna pomoč.

Glede informacij, da bi lahko centralno bolnišnico za bolnike s covidom-19 vzpostavili v Bolnišnici Topolšica, pa je na današnji vladni novinarski konferenci dejal direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik Aleš Rozman, ki je dejal da se trudijo, da bi vsakega bolnika s covidom-19 še naprej hospitalizirali v njemu najbližji bolnišnici. Tudi če bo Topolšica vzpostavljena kot centralna bolnišnica za covid-19, po njegovih pojasnilih ne bo mogla biti edina bolnišnica, ki bi zdravila te bolnike, saj imajo premalo postelj.

VIR: STA