Search
Close this search box.

Čebelarji se bodo zbrali na Uršlji gori pri najvišje ležečem čebelnjaku

Čebelarska zveza Koroške organizira vseslovenski pohod na Uršljo goro v znamenju čebel. Čebelarji so prejšnji mesec uredili okolico in postavili kip medveda ter klop za počivanje.

Čebele opravljajo svoje poslanstvo – opraševanje tudi na Uršlji Gori. “V tem duhu se bomo zbrali in se srečali pri najvišjem ležečem čebelnjaku v Sloveniji.” so povedali čebelarji.

Skupina čebelarjev iz Čebelarske zveze Koroške je 31. julija 2020 pri najbolj visoko ležečem čebelnjaku Slovenije, na Uršlji gori, urejevala okolico in postavila kip medveda ter klop za počivanje.

Opravljeno delo je bila priprava na srečanje čebelarjev Koroške, ki bo 09.0 avgusta 2020 ob 11. uri na Uršlji gori. Organizatorji vabijo vse čebelarje, ljubitelje narave in planin na druženje.

Za dodatne informacije pokličite na tel.: 041 392 036 (Maks Proje)

Pri tem naj spomnimo, da so čebelarji leta 2018 na 1699 metrov visoki Uršlji gori postavili najvišje ležeči slovenski čebelnjak, ki so ga v sklopu svetovnega dneva čebel tudi uradno otvorili in blagoslovili. Botra čebelnjaka je postala županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak. V njem pa so čebele preživele že tudi prvo poletje, nakar so jih jeseni prestavili v dolino.

VIR: ČZK

Dogodki