Search
Close this search box.

Če vaša živa meja ni v skladu s predpisi, tvegate kazen

V Občini Mislinja obvestilo o vzdrževanju živih mej. Medobčinski inšpektorat Koroške je izdal obvestilo glede žive meje na območju Občine Mislinja.

Medobčinski inšpektorat Koroške ugotavlja, da so na območju občine Mislinja nekatere žive meje, grmovnice, drevesa… ob cestah in drugih prometnih površinah previsoke in zelo razraščene. Segajo v območje cest in pločnikov in tako ovirajo preglednost, zakrivajo prometno signalizacijo in ovirajo promet ter hojo pešcem, s tem pa se veča možnost nesreč v prometu.

Kot so zapisali, so vsi lastniki oziroma uporabniki zemljišč ob javnih prometnih površinah dolžni poskrbeti, da žive meje in druga vegetacija na vaših zemljiščih ne ovirajo preglednosti, ne zakrivajo prometne signalizacije, ne segajo na ravno prometno površino, ne ovirajo prometa in pešcev, vzdrževanja cest oziroma kakorkoli drugače vplivajo na ceste.

Inšpektorat poziva, da v najkrajšem možnem času poskrbite za varnost vseh udeležencev v prometu tako, da obrežete vegetacijo tako, da ne posega v območje ceste, pločnika in da jo skrajšate na višino, kjer ne bo ovirala preglednosti. V takem stanju pa jo je potrebno tudi vzdrževati.

Če poziv ne bo upoštevan opozarjajo, da bodo ukrepali v skladu z zakonom o javnih cestah, ki predvideva tudi kazni.

Ukrepi, ki se nanašajo na priključke na javne ceste, posege v varovalni pas in polje preglednosti ceste:

– če je zavezanec pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik in posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, od 8.000 do 40.000 evrov;

– če je zavezanec fizična oseba, od 1.000 do 4.000 evrov.

Vse kasnejše kazni za prisilitev zavezanca, ki kljub izrečenim kaznim ne izpolni svoje obveznosti, se izrekajo dokler seštevek denarnih kazni ne doseže desetkratnega zneska iz prejšnjega odstavka.

Zahvaljujejo se vam za razumevanje in sodelovanje.

Več si lahko preberete TUKAJ.

VIR: Občina Mislinja.

Dogodki