Search
Close this search box.

Častni občan občine Ravne postal Maksimiljan Večko, občinsko nagrado prejela Suzana Vodnjov

Občina Ravne na Koroškem je ob svojem prazniku na svečani seji v sredo, 12. aprila 2017, v Kuharjevi dvorani na gradu Ravne izkazala priznanje svojim najzaslužnejšim občanom.

Najvišje priznanje, naziv častni občan, je prejel nekdanji župan Maksimilijan Večko, s tem pa mu je občinski svet izkazal zahvalo za njegovo dolgoletno odgovorno družbeno in politično delo, za izjemen prispevek k razvoju mesta Ravne na Koroškem, občine in Mežiške doline, za afirmacijo koroške in slovenske železarske zgodovine v srednjeevropskem prostoru ter za njegov neprecenljiv prispevek k ugledu občine in njene prepoznavnosti v svetu.

Nagrado Občine Ravne na Koroškem je prejela predsednica Društva proti mučenju živali Koroške in nekdanja ravnateljica OŠ Juričevega Drejčka Suzana Vodnjov za dolgoletno angažirano delo v društvu proti mučenju živali, prenos vrednot, dobrosrčnosti in odgovornega odnosa do vseh živih bitij na ljudi okoli sebe, za ozaveščanje mladih o skrbi za naravo ter pomenu prostovoljnega dela in za prispevek k prepoznavnosti občine izven njenih meja.

Podelili so tudi plakete. Veliko plaketo Občine Ravne na Koroškem sta prejela Jožef Kotnik za delovanje na humanitarnem področju in Koroški gasilski zavod.

Dosežke na področju kulture so nagradili z Veliko Prežihovo plaketo, ki sta jo prejela Marija Apohal za svoj prispevek k razvoju klekljarske dejavnosti in Zavod zvočni vrt.

Najzaslužnejši na športnem področju so nagrajeni z Veliko Klančnikovo plaketo. Letošnji prejemniki so Zveza športnih društev Ravne na Koroškem, Alfonz Polajner za prispevek k uspehom koroškega alpskega smučanja in za več kor 50 let prostovljskega dela v športu in Franjo Jež za uspešno pedagoško in trenersko delo v odbojkarskem klubu.

Priznanja je nagrajencem izročil župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, prireditev pa so z glasbo popestrili učenci Glasbene šole Ravne.

Dogodki