Search
Close this search box.

Čarobni december v Slovenj Gradcu se pričenja s prižigom lučk

Praznično decembrsko dogajanje se po dveh letih v svoji tradicionalni obliki vrača v Slovenj Gradec. Organizatorja JZ Spotur in MO Slovenj Gradec prirejata praznične dogodke.

V krožišče pri južnem vhodu v mesto so postavili adventni venec, ki bo spremljal prihod božiča in novega leta ter z razsvetljavo in simbolnim sporočilom neskončnega miru in hkrati radovednega pričakovanja, kaj nam bo prineslo novo leto. Prvo svečo na adventnem vencu bodo prižgali na prvo adventno nedeljo, 27. novembra 2022, ob 17. uri.

Praznične luči, ki bodo mestno jedro Slovenj Gradca spremenile v pravo pravljico, bodo prižgali v četrtek, 1. decembra, ob 17. uri. V veseli december boste stopili skupaj z glasbeno skupino DaDžem.

Od 1. decembra dalje bodo najmlajši lahko v Božičkov nabiralnik, ki bo stal prav v središču mesta, oddali tudi svoje pismo. Če bodo v njem navedli svoj naslov, jim bo Božiček tudi odpisal.

Dogajanje bo pestro tudi v petek, 2. decembra, ko bodo ob 10. uri v mestni pasaži otvorili nov stari hladilnik »Vzemi in daruj knjigo« z nastopom Adija Smolarja, že od 9. ure dalje pa bo pred trgovino Kotiček potekal knjižni sejem, ki se bo ob 17. uri zaključil s predstavitvijo projekta »Popravhajmo se« z nastopom Milana Kamnika.

V ponedeljek, 5. decembra, ob 17. uri bo otroke na Trgu svobode obiskal prvi dobri mož Miklavž. Dogodek organizirajo v sodelovanju s Pastoralno zvezo Slovenj Gradec.

Za božične nakupe si rezervirajte vikend od petka, 16. decembra, do nedelje, 18. decembra. V petek z Božičnim sejmom začnejo ob 15. uri. Od 19. ure dalje boste lahko uživali ob nastopu ženske vokalne skupine Nova in glasbene skupine Vampir.

Z zaključkom sejma ob 20. uri se izbiranje daril prestavi v lokale v mestnem jedru, kjer boste ta večer lahko “pod lučkami” nakupovali vse do 22. ure. Božični sejem se nadaljuje tudi v soboto in nedeljo od 10. do 20. ure.

V soju prazničnih luči se lahko sprehoditi ob mestnem obzidju z vodičko Natašo Škorjanc, ki ga organizira Koroški pokrajinski muzej v soboto, 17. decembra, ob 16.30. Zbirališče bo pred nekdanjo mestno hišo.

Že tradicionalen zakuhan koncert pevskega zbora Carinthia Cantat se v mestnem jedru obeta v ponedeljek, 26. decembra, ob 17. uri.

Božiček bo prav vse pridne otroke mestne občine Slovenj Gradec s svojim prazničnim vozilom obiskal med 19. in 21. decembrom. Urnik in načrt poti Božička bosta objavljena na spletnih straneh ter družabnih omrežjih JZ Spotur.

Najmlajši bodo leto v dobri družbi Dedka Mraza in z otroško predstavo Praznična detektivka zaključili v petek, 30. decembra, ob 17. uri. Malce starejši pa dan kasneje s silvestrovanjem na prostem s skupino Potepini v soboto, 31. decembra, od 21. ure dalje.

Vabljeni, da se prepustite čarobnosti in si popestrite vsakdan s prazničnimi dogodki.

Vir: JZ Spotur

Dogodki

Praznično decembrsko dogajanje se po dveh letih v svoji tradicionalni obliki vrača v Slovenj Gradec. Organizatorja JZ Spotur in MO Slovenj Gradec prirejata praznične dogodke.