Search
Close this search box.

Čarobni december v Slovenj Gradcu razveseljuje z obiskom Božička in koncertom Maraaya

Preprosto ne smete zamuditi nepozabnega predprazničnega dogajanja v Slovenj Gradcu. Nakupovanje pod lučkami in božično novoletni sejem bosta letos popestrila Marjetka Vovk in Raay.

Drugi izmed dobrih mož bo prav vse pridne otroke mestne občine Slovenj Gradec s svojim prazničnim vozilom obiskal med 18. in 20. decembrom.

Tik pred prazničnimi dnevi vas še zadnjič vabimo, da se skupaj podružimo ob dobri glasbi, kulinariki, ustvarjalnih izdelkih, soju luči. V četrtek, 21. decembra, bo namreč dogajanje v mestnem jedru od 15. ure dalje pestro. Imeli boste odlične možnosti za še zadnje praznične nakupe, saj bo potekal božično – novoletni sejem, na katerem se bodo predstavljali številni prodajalci, hkrati pa bo potekalo tradicionalno »nakupovanje pod lučkami«, ko bodo sodelujoče trgovine odprte do 22. ure.

Nakupovanje z ugodnostmi, ki so jih za vas pripravili ponudniki v mestnem jedru, bo od 17. ure dalje še bolj zabavno, saj se bo pričel program na odru. Najprej bodo nastopili učenci 𝗚𝗹𝗮𝘀𝗯𝗲𝗻𝗲 𝘀̌𝗼𝗹𝗲 𝗦𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗷 𝗚𝗿𝗮𝗱𝗲𝗰, ob 18. uri pa člani 𝗣𝗹𝗲𝘀𝗻𝗲 𝘀̌𝗼𝗹𝗲 𝗔𝗽𝗼𝗹𝗹𝗼. Ob 18.30 pa bo ozračje še dodatno ogrel 𝗴𝗹𝗮𝘀𝗯𝗲𝗻𝗶 𝗱𝘂𝗼
𝗠𝗮𝗿𝗮𝗮𝘆𝗮. 

Na dogodku se boste lahko razvajali tudi s praznično ponudbo pijač in okusno kulinariko. Vzdušje bo odlično in pravi čas bo, da se pred dnevi, ki bodo v večji meri posvečeni družini, podružite s svojim prijatelji in nazdravite na prijetne praznike.

Naj pri tem omenimo še ostale dogodke, ki se bodo odvijali do konca decembra. Na božični dan bo v športni dvorani ob 17. uri potekal tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Slovenj Gradec, ki se mu bo tokrat pridružila Adrijana Kamnik. Koncert je obenem posvečen tudi državnemu prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti.

Najmlajši bodo leto v dobri družbi dedka Mraza in z otroško predstavo Zavoda Enostavno prijatelji v mestnem jedru zaključili v soboto, 30. decembra, ob 17. uri. Malce starejši pa s silvestrovanjem na prostem z ansamblom Okey nedeljo, 31. decembra, ob 21. ure dalje.

Pestro decembrsko dogajanje bo letos zopet preželo mestno jedro Slovenj Gradca, zato vabljeni, da začutite čarobni utrip ob praznični razsvetljavi in okrasitvi, božični glasbi ter dobri družbi.

Vir: JZ Spotur

Preprosto ne smete zamuditi nepozabnega predprazničnega dogajanja v Slovenj Gradcu. Nakupovanje pod lučkami in božično novoletni sejem bosta letos popestrila Marjetka Vovk in Raay.