Search
Close this search box.

Čarobni december prinaša v Narodni dom Mežica Vlada Kreslina z Malimi bogovi

V Narodni dom Mežica prihaja legendarni Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Vabljeni na praznovanje njegovih okroglih 70 in na večer glasbe, ki si ga boste zapomnili.

Po tem, ko bodo božična drevesa počasi ugašala, bo Narodni dom Mežica razsvetlil in poživil s svojo energijo, glasom, kitaro in prekmurskim ponosom legendarni Vlado Kreslin in njegovi Mali bogovi. Ta prihaja v Mežico v sredo, 27. decembra 2023, ob 19.30 uri.

Vlado je glasbeno kariero začel leta 1970 kot bobnar v bandu Apollo. Kot pevec je nastopal s skupinami Špirit group, Zodiac, Izvir, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je zmagal na slovenski popevki s skladbo Dan neskončnih sanj. Leta 1983 se je priključil skupini Martin Krpan. Z njimi je posnel albuma Od višine se zvrti ter Bogovi in ovce.

Leta 1991 se je pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski glasbi in povzročil pravi preporod slovenske etno glasbe. Približal jo je mlajšim generacijam, demarginaliziral in rehabilitiral je prekmursko narečje. Z bandom Mali bogovi in Beltinško bando je pričel združevati včeraj in danes, lokalno in globalno. Izdal je že sedemindvajset albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.


Svojo vstopnico si lahko zagotovite TUKAJ, cena zanjo znaša 25 evrov (v predprodaji do 17.11.), 28 evrov (redna cena). Pohitite, saj je število prostih mest omejeno!

Vabljeni torej v Mežico na praznovanje Vladovih okroglih 70 in njegovega večnega ter neizbrisljivega pečata v slovenski glasbi. To bo zagotovo eden tistih večerov, ki bo pustil sled. Se vidimo v hramu kulture!

V Narodni dom Mežica prihaja legendarni Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Vabljeni na praznovanje njegovih okroglih 70 in na večer glasbe, ki si ga boste zapomnili.