Search
Close this search box.

Čaka nas nova snežna pošiljka. Kje bo tokrat zapadlo največ snega?

Čaka nas nova snežna pošilja, ki bo po napovedih vremenoslovcev po nižinah spet zelo skromna. Hriboviti predeli Slovenje pa bodo medtem ponovno dobili obilno snežno pošiljko. V gorah se zaradi debele snežne odeje že povečuje tudi nevarnost snežnih plazov, opozarjajo na Neurje.si.

Od severa se proti Alpam spušča nova zaloga hladnejšega zraka. Nad severnim morjem je obsežno ciklonsko območje. Hladna fronta bo jutri prešla Alpe in dosegla naše kraje. Nad severno Italijo bo nastalo ciklonsko območje, ki bo v nedeljo vplivalo na vreme pri nas, nato pa bo potovalo vzdolž Jadrana in italijanskega škornja ter naprej v smeri juga Balkana, je zapisano na spletnih straneh Neurje.si.

Danes popoldan in zvečer bo oblačnost od jugozahoda narasla. Pozno zvečer se bodo v južni in zahodni Sloveniji začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo tekom noči krepile in razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah bo v večjem delu Slovenije deževalo, le na skrajnem severozahodu Slovenije bo snežilo do nižin in dolin.

V nedeljo zjutraj bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo v večjem delu Slovenije sprva med 500 in 800 m nadmorske višine. Proti poldnevu in čez dan se bo meja sneženja od severa začela postopno spuščati proti nižinam. Popoldan bo marsikje po nižinah snežilo, izjema bodo le nekateri predeli na vzhodu Slovenije (Podravje, Prekmurje, Posavje, Bela Krajina, …), kjer bo ves čas večinoma deževalo. Temperature se bodo v nedeljo večinoma gibale med 0 in 3 °C, ponekod v Beli Krajini, Posavju in Prekmurju čez dan do 5 °C, na Primorskem pa med 5 in 9 °C.

Padavine bodo zvečer slabele in v noči na ponedeljek povsod ponehale. 

V hribih bo ponovno zapadlo od 20 do 40 cm novega snega, po nižinah pa bo snega večinoma le za vzorec ali pa še to ne, saj bodo tla razmočena, sneg pa bo ob pozitivnih temperaturah moker in težak (“južen”), še napovedujejo na Neurje.si.

Vir: Neurje.si

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
lordastor
lordastor
2 let nazaj

Pa kaksen sneg, cepci, pri nas ze dva dni dezuje, pa smo na Gorenjskem! Dajte jih pol odpustiti tam na Arsu, ker pojma nimajo!!😤😡