Search
Close this search box.

Brezplačen prenos podatkov za uporabnike s prizadetih območij A1

Po hudih poplavah omrežje A1 nemoteno deluje v polnem obsegu tudi na najbolj prizadetih območjih.

Zaradi poplavljene tehnične opreme, izpada elektrike in pretrganih optičnih povezav so bili mnogi kraji tudi komunikacijsko odrezani od sveta. Ker pa so telekomunikacijske povezave ključne za občutek varnosti, pomoč in hitro sanacijo škode, so ob pomoči vojske, civilne zaščite, sestrske družbe A1 Hrvaška in konkurenčnih podjetij uspeli v nekaj dneh vzpostaviti normalno stanje in delovanje mobilnega omrežja, v večini primerov pa tudi fiksnega omrežja.

Njihove tehnične ekipe so na terenu, kjer osebno pomagajo uporabnikom, ki so jim poplave uničile tehnično opremo za dostop do interneta in televizije. Uporabniki, ki še imajo težave, se naj zglasijo na najbližjem prodajnem mestu A1 ali pa se obrnejo na njihov oddelek za podporo uporabnikom. Njihovi svetovalci so na voljo na telefonski številki 040 40 40 40.

V zadnjem mesecu močnih padavin in še posebej v času poplav so zaznali močno povečano uporabo interneta. V primerjavi z lanskim letom je internetni promet v našem mobilnem omrežju v avgustu narastel kar za 56%. Ob tem, da se skozi njihovo omrežje preteče že skoraj polovica celotnega slovenskega internetnega prometa mobilnih omrežij, so se odločili, da dodatno povečamo zmogljivosti na najbolj ogroženih območjih. Prav tako bodo do konca leta s 5G dodatno nadgradili naše omrežje, da bo ta tehnologija dostopna že 80% prebivalcev. A1 omrežje je že sedaj z 76% pokritostjo največje slovensko 5G omrežje.

Zaradi povečane uporabe interneta in številnih pobud reševalcev in gasilcev, ki hiter in zanesljiv internet potrebujejo za učinkovito posredovanje, in za boljše sodelovanje prostovoljcev, ki pomagajo pri sanaciji škode, so se odločili, da za obdobje enega meseca, torej vključno do 11. septembra, odpremo njihovo omrežje in tako omogočimo brezplačno neomejeno uporabo mobilnega prenosa podatkov vsem zasebnim naročnikom A1 pogovornih paketov z najbolj prizadetih območjih.

Vse naročnike so o samodejnem vklopu ugodnosti tudi obvestili. Uporabniki, ki niso bili vključeni v to ugodnost in menijo, da so do nje upravičeni, naj jim to sporočijo in ugodnost jim bodo omogočili naknadno.

Vir: A1

Dogodki

Po hudih poplavah omrežje A1 nemoteno deluje v polnem obsegu tudi na najbolj prizadetih območjih.