Search
Close this search box.

Bratuša: Sedemdnevno povprečno število okužb narašča. Število hospitaliziranih se še naprej znižuje

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 je vlada govorka Maja Bratuša predstavila podrobnejše podatke glede epidemioloških razmer v Sloveniji.

V četrtek so v Sloveniji opravili 23.649 hitrih in PCR testov ter z njimi potrdili skupno 1055 okužb z novim koronavirusom. Opravljenih je bilo 5.151 PCR testiranj. Z njimi je bilo potrjenih 850 novih okužb, kar pomeni, da je delež pozitivnih PCR testov znašal 16,5 %. Opravljenih je bilo tudi 18.498 hitrih antigenskih testov. S hitrimi testi so potrdili 205 novih okužb, je pojasnila Bratuša.

Med občinami po številu novo okuženih na včerajšnji dan izstopajo: Celje 26, Domžale 21, Kamnik 28, Koper ponovno veliko število okužb in sicer 47, Novo mesto 25. V Ljubljani je bilo včeraj na novo potrjenih 132 okužb, v Mariboru pa 44, je naštela Bratuša.

Sicer pa se v skladu z Načrtom sproščanja nahajamo v oranžni fazi. Ob tem velja vnovič poudariti, da ključno ostaja upoštevanje samozaščitnih ukrepov ter ostalih navodil NIJZ, je opozorila Bratuša.

Sedemdnevno povprečno število okužb je po danes objavljenih podatkih NIJZ tudi danes nekoliko višje kot dan pred tem in sicer znaša 841 (včeraj 837, predvčerajšnjim 827), število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi Covida-19 se še naprej znižuje.

Bolnišnično oskrbo tako danes potrebuje 39 manj pacientov, kot smo poročali včeraj, in sicer 789. Na intenzivni negi se zdravi 154 pacientov oziroma 3 manj kot smo poročali včeraj, je pojasnila Bratuša.

Skupaj je bilo sicer včeraj v bolnišnice sprejetih 47 pacientov, 71 pa jih je bilo iz bolnišnic odpuščenih. V naši največji bolnišnici v UKC Ljubljana se danes zdravi 253 COVID pacientov, od tega 42 na intenzivni terapiji.

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 je vlada govorka Maja Bratuša predstavila podrobnejše podatke glede epidemioloških razmer v Sloveniji.