Bratuša: Še vedno smo nad prvim kriterijem, ki omogoča sproščanje in prehod v rdečo fazo

Na današnji novinarski konferenci je Maja Bratuša povedala, da 7-dnevno povprečje števila okuženih na ravni države kaže, da smo še vedno nad prvim kriterijem, ki omogoča sproščanje in prehod v rdečo fazo. Povprečno število okužb v 7-dneh na Koroškem pa je 42, kar pomeni, da bi lahko v primeru sproščanja ukrepov na ravni države tudi v naši regiji prešli v rdečo fazo.
Maja Bratuša

Maja Bratuša je sporočila, da je bilo v nedeljo opravljenih 1404 PCR testiranj, potrjenih je bilo 270 novih okužb, delež pozitivnih PCR testov je znašal 19,2%. Včeraj je bilo opravljenih tudi 365 hitrih testov, s katerimi je bilo potrjenih 23 novih okužb. Delež pozitivnih hitrih testov je znašal 6,3%. Bratuša je dodala, da je bilo največ okužb potrjenih v Kranju, Mariboru in Ljubljani. 7-dnevno povprečje števila okuženih na ravni države po včeraj objavljenih podatkih NIJZ znaša 1366, kar pomeni, da smo še vedno nad prvim kriterijem, ki omogoča sproščanje in prehod v rdečo fazo.

Na ravni države 7-dnevna incidenca znaša 449, najvišjo incidenco imajo Posavska, Goriška in Jugovzhodna Slovenija, medtem ko so razmere najboljše v Obalnokraško regiji, v Osrednjeslovenski in Zasavski Regiji.

Podatki o 7-dnevnem povprečnem številu potrjenih primerov kažejo, da je Koroška regija na dobri poti. Povprečno število okužb v 7-dneh je 42, kar pomeni, da bi lahko v primeru sproščanja ukrepov na ravni države, ko bomo dosegli manj kot 1350 okužb in manj kot 1200 hospitaliziranih bolnikov, prešli v rdečo fazo.

Preberite še: Načrt sproščanja ukrepov ob pojenjanju pandemije covida-19

Bratuša je pri tem pojasnila, da je bilo iz bolnišnic skupaj odpuščenih 31 pacientov, dan pred tem pa 39. Na novo je bilo bolnišnice včeraj sprejetih 70 oseb, v soboto pa 66, skupaj 136.

Skupaj je bolnišnično oskrbo včeraj potrebovalo 1237 pacientov (17 več kot v soboto). Na intenzivni terapiji se je zdravilo 184 covid pacientov oziroma 4 manj kot v soboto.

V UKC Ljubljana so imeli danes zjutraj 335 hospitaliziranih covid pacientov, od tega 51 na intenzivni terapiji. Včeraj je v bolnišnicah umrlo 22 oseb, v DSO-jih še 4. Skupaj torej 26 smrti, je še povedala Bratuša.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.