Bratuša: Razmere v Sloveniji niso tako stabilne kot bi si želeli

Vladna govorka Maja Bratuša je na današnji novinarski konferenci pojasnila, da je bilo včeraj v Sloveniji opravljenih 1.428 PCR testiranj in 8.551 hitrih antigenskih testov. S PCR testiranji je bilo potrjenih 247 novih okužb, delež pozitivnih PCR testov je znašal 17,3 odstotkov.
Maja Bratuša

Kot zanimivost je Bratuša omenila, da so v EU štiri države, ki imajo višjo 14-dnevno incidenco od Slovenije. To so Španija, Češka, Portugalska in Latvija. Gre za podatke, ki so bili objavljeni v četrtek, ta četrtek bodo objavljeni novi. Po besedah Bratuše razmere v Sloveniji niso tako stabilne kot bi si želeli.

FOTO: Vlada RS

V skladu z Načrtom sproščanja smo še vedno v oranžni fazi. Sedem dnevno povprečno število okužb po danes objavljenih podatkih NIJZ znaša 744, je še povedala Bratuša.

Število hospitaliziranih danes znaša 584, v petek je bilo skupaj hospitaliziranih 623 oseb. Na intenzivni negi se zdravijo 104 pacienti, 2 manj kot včeraj oziroma 5 manj kot v soboto. Skupaj je bilo včeraj v bolnišnice sprejetih 39 pacientov, v soboto pa 25. Iz bolnišnic pa je bilo včeraj skupaj odpuščenih 13 pacientov in 31 v soboto. Včeraj je žal umrlo 8 oseb.

FOTO: Vlada RS
FOTO: Vlada RS

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.