Bratuša: Epidemiološke razmere se slabšajo v večini regij

Vladna govorka Maja Bratuša je na današnji novinarski konferenci predstavila aktualno stanje glede epidemije covida-19 v zadnjih dneh. Po njenih besedah danes objavljeni podatki kažejo, da se epidemiološke razmere slabšajo v večini regij. Včerajšnji podatki so nekoliko bolj spodbudni le za Podravsko, Goriško in Primorsko-notranjsko regijo, je povedala.
Maja Bratuša

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 5.418 PCR testov in potrjenih 1.430 novih okužb. Delež pozitivnih PCR testov je znašal 26,4 %. Število opravljenih hitrih testov je včeraj znašalo 10.528, potrjenih je bilo 420 novih okužb, delež pozitivnih hitrih testov je znašal 4 %.

FOTO: Vlada RS

Bratuša je ob tem dejala, da okužbe na včerajšnji dan kažejo na razpršenost virusa po vsej državi. Porast okužb je opazen v občinah Obalno-kraške, Pomurske in Gorenjske regije. Še vedno ostaja visoko število novih okužb tudi v Posavski in Zasavski regiji.

Slabši dnevni rezultati so, po besedah vladne govornice vplivali tudi na povprečno število potrjenih primerov v zadnjih 7 dneh. To trenutno znaša 1.245, včeraj je znašalo 1.227. Število hospitaliziranih pa je tudi danes bolj spodbudno, saj je bilo hospitaliziranih zjutraj 1.144, včeraj 1.157, kar je 13 manj kot včeraj. Na intenzivni negi se zdravi 172 pacientov, 20 manj kot včeraj. Včeraj je bilo v bolnišnice sprejetih 86 bolnikov, odpuščenih pa 80 oseb. Včeraj je umrlo 19 oseb s potrjeno okužbo.

Bratuša je še povedala, da danes objavljeni podatki kažejo, da se epidemiološke razmere slabšajo v večini regij. Včerajšnji podatki so nekoliko bolj spodbudni le za Podravsko, Goriško in Primorsko-notranjsko regijo. Vladna govorka pa je dejala, da je Koroška regija trenutno tista, ki se “najbolje drži”. 7 dnevno število potrjenih primerov na Koroškem znaša 27, kar pomeni, da bi lahko na določene kriterije bila že v oranžni fazi.

FOTO: Vlada RS

Vlada se bo na današnji seji na Brdu pri Kranju seznanila z aktualnimi epidemiološkimi razmerami in odločala o morebitnih spremembah ukrepov. Te bodo odvisne tudi od analize Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano o razširjenosti angleške različice novega koronavirusa, ki bo znana danes. Več tukaj.

Preberi še:  Testiranja za tekme namesto vsakih 24 na 48 ur
Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun