Search
Close this search box.

Bralci opozarjajo na sumljiv avtomobil: Pod pretvezo, da prodajajo posodo, si ogledujejo dvorišča

Včeraj je spletni portal Sobotainfo poročal, da se na njihovem območju, natančneje v okolici Gančan, vozi sumljiv avtomobil z madžarsko registracijo, v njem sta dva moška, ki si pod pretvezo prodaje kuhinjske posode ogledujeta dvorišča. Na podoben dogodek nas je včeraj opozorila bralka, ki pravi, da je bil na območju Prevalj in Raven opažen isti avto, le da sta bila na terenu moški in ženska.

»Avto je bil temno modre barve z madžarsko registracijo, v njem sta bila dva moška, ki sta bila zelo sumljiva. Pripeljala sta se k sosedom na dom ter jih spraševala, če imajo kaj takega, da bi jim lahko dali. Prav tako sta prodajala posodo za kuhinjo, ki pa je ni bilo videti. Med tem, ko sta se pogovarjala s sosedo sta si ogledovala hiše v okolici. Možno je, da nekaj naklepata. Pri hišah sta se zadrževala tako dolgo, dokler niso prišli vaščani in ju spodili iz dvorišča,« je za Sobotainfo navedla ena od vaščanka, o čemer si lahko več preberete TUKAJ. Podobno zgodbo pa nam je opisala tudi bralka z območja PP Ravne na Koroškem.

Kot je navedla, so včeraj na Koroškem opazili enak oziroma po njenih navedbah isti avtomobil, temno modre barve z madžarsko registracijo. Moški in ženska sta opazovala okolico in se vozila po različnih krajih in se ustavljala na dvoriščih. Moški je ob srečanju z bralko dejal, da prodaja posodo, nakar se je opravičil in odpeljal. Bralka pa ga žal ni uspela fotografirati. Vendar pravi, da je avto bil isti kot na fotografiji v Gančanih. Pri tem je še dodala, da so omenjen sumljiv avto včeraj opazili še na Holmecu, Suhem Vrhu. Strojni, Breznici in na Šentanelu.

Zadevo smo preverili tudi na PU Celje, kjer pravijo, da do danes niso prejeli nobene prijave glede omenjenega dogodka. Prav tako pa pozivajo vse prebivalce, ki bi karkoli vedeli o tej zadevi oziroma bi opazili sumljiv avto na njihovem dvorišču, da nemudoma pokličejo 113, saj bodo le na ta način lahko pravočasno odreagirali.

Med tem pa Sobotainfo še poroča, da so jim glede avtomobila madžarskih registrskih tablic in dogodka na njihovem območju na Policijski postaji Murska Sobota povedali, da so bili obveščeni o sumljivem temno modrem vozilu z madžarsko registracijo, informacije o sumljivih moških pa še zbirajo, prav tako morebitne povezave s krajami, ki so se že dogajale v naselju Gančani.

Dogodki