Search
Close this search box.

Božično novoletni sejem v Črni ponuja pestro dogajanje – od obiska dobrih mož do stojnic z dobrotami

V Črni na Koroškem pripravljajo že tradicionalni božično novoletni sejem, ki bo na vasi, v centru Črne, potekal jutri, 15. 12. 2018. Vabljeni, da med 10.00 in 13.00 obiščete stojnice, na katerih boste lahko kupili božična darila, novoletne voščilnice, domače kmečke in medene dobrote, unikatne lesene izdelke, razna ročna dela, imeli pa boste možnost tudi darovati za pomoči potrebne Male viteze in se pogreti ob kozarčku kuhanega čaja ali vina.

Na sejmu bodo sodelovali: Otroci OŠ Črna, gojenci CUDV, Društvo klekljaric Koroške – sekcija Črna, Društvo upokojencev – ročnodelska skupina SOLZICE, Turistično društvo Črna (zakuhano vino in čaj), Špela Orešnik (unikatni polsteni izdelki), Turistična kmetija Plaznik (kmečke dobrote), Društvo čebelarjev (medeni izdelki), kmečka tržnica, Ferdo Piko (prodaja unikatnih lesnih izdelkov), Nevenka Lednik (unikatni izdelki iz volne, gline in cvetje), Društvo Anina mavrica za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami (razna ročno izdelana darilca), Društvo Mali vitez (tekač Bogomir Dolenc), ki zbira sredstva za pomoč otrokom in Lilijana Belaj (unikatni šivani izdelki), prodajalni Nika in Medo pa nudita praznične popuste.

Organizatorji obljubljajo tudi pester spremljajoč program za otroke, ki ga bodo popestrili Črnjanski harmonikaši, VIS Stečine, v Črni pa pričakujejo tudi obisk Božička in Dedka Mraza.

Še danes imate možnost, da svoje najmlajše prijavite na delavnico Peka Božičkovih palačink in karamelnih kokic, ki jo za vse ljubitelje kuhanja pripravlja Kavarna in slaščičarna SENICA 4 YOU. Otroke prijavite na telefonsko številko 031 563 616 (Ivanka Šušel).

Med tem, ko bodo otroci pekli slastne dobrote, pa ste starši vabljeni v Medgeneracijski center, kjer bodo od 10.00 – 13.00 potekale kozmetične delavnice za odrasle po sledečem razporedu: med 10.00 in 11.00 – izdelava masažnih ploščic; od 11.00 do 12.00 – izdelava penastega masla za telo; od 12.00 do 13.00 – izdelava dišečih kopalnih kroglic. Cena posamezne delavnice znaša 5,00 evrov.

Dm s športno iniciativo skoraj 600 otrokom omogočil bolj razgibano in zdravo otroštvo

Dogodki