Božična vas na Muti zasijala v soju prazničnih luči

Tudi Muta je zasijala v soju prazničnih luči. Člani tamkajšnjega turističnega društva so tudi letos poskrbeli, da se bodo občani lahko sprehodili skozi Božično vas. V kolikor bi se trenutno veljavni ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom sprostili, pa bodo veseli tudi ostalih obiskovalcev.
130279308_1279227742444749_2924878195391896628_n

Tudi na Muti in Gortini so nocoj točno ob 18. uri, z vsem svojim sijajem in sporočilnostjo, zagorele novoletne lučke … Na osrednjem trgu pa še čudovita Božična vas,” je preko Facebooka sporočil župan Mirko Vošner.

Člani TD Muta pa so prav tako preko družbenega omrežja Facebook sporočili, da so tudi letos pripravili Božično vas.Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov nam je uspelo za vse nas postaviti Božično vas v manjšem obsegu. Z namenom, da vsem nam pričaramo lepe decembrske dni.”

Hvala našim marljivim gasilcem ter požrtvovalnim članom TD Muta za pričaran veseli december, ki je zaradi spoštovanja ukrepov pred nevarnostjo Covida-19 tokrat bolj individualen in v ožjem krogu družin. Vsem, ki ste marljivo delali, hvala za spoštovanje zdravstvenih ukrepov, vzdrževanje varnostne razdalje in minimalnega druženja. Vsem želim, ostanite zdravi, predvsem pa dosledno spoštujte priporočila in navodila zdravstvene stroke pred nevarnostjo okužb s koronavirusem,” pa je svoj zapis sklenil Vošner.

Pri tem naj še omenimo, da je pred dnevi župan Mirko Vošner za Koroške Novice dejal, da so na Muti za nabavo oz. obnovitev božično-novoletnih lučk namenili okrog 700 evrov. K obstoječi tradicionalni osvetlitvi centra Zg. in Sp Mute ter Gortine, so dodali nekaj manjših novosti.

V letošnjem letu nikakor ne načrtujemo Silvestrovanja na prostem, saj smo prepričani, da bodo še nekaj časa v veljavi priporočila epidemiološke stroke glede varstva občanov pred okužbami COVID-19. Prav tako zaradi varčevanja in namenjanja proračunskih sredstev za v tem trenutku bolj pomembne naložbe. Tudi ognjemeta ne načrtujemo” je še dodal Vošner.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.