Search
Close this search box.

Božičkovo domovanje v Črni na Koroškem vas v svojo družbo vabi tudi ta konec tedna

Črna na Koroškem v teh prazničnih dneh sije bolj kot kadarkoli do zdaj. Čaroben utrip v vas olimpijcev je povrnilo pestro dogajanje, ki so ga v teh dneh veselega decembra pripravili za vse obiskovalce. Izkoristite odlično priložnost za srečanje s pravim Božičkom in mu zaupajte svoje najbolj skrite želje. To so storili že mnogi, čaka vas vse do sobote, 23. decembra 2023.

Toliko iskric v otroških očeh, toliko veselja, čarobnosti, zabave, stiskov rok, toplih objemov in lepih misli … Človeku pogreje srce. Srca Črnjanov in Črnjank so prešerna, upanje in radost je čutiti na prav vsakem koraku. Po težkih časih spet nekaj za sprostitev in to v tem prelepem predprazničnem času, ko smo ljudje med seboj še bolj povezani in polni pričakovanja.

Božičkovo domovanje v Črni na Koroškem je v zadnjih dneh prineslo veliko pestrega dogajanja za prav vse generacije. Seveda pa lepo vabljeni, da pravljico podoživite še v zadnjem tednu dogajanja. Preverite pester program, ki so ga organizatorji pripravili za vas.

Danes, v torek, 19. decembra 2023

Ob 10.00, otroci Vrtca Kralj Matjaž krasijo jelko in voščijo krajanom na vasi. Dogajanje poteka v centru Črne na Koroškem.

V sredo, 20. decembra 2023

Ob 17.00, vas čaka novoletna zabava DPM Črna za otroke s klovneso Tinko Šminko s predstavo “Me bo dobri mož našel?” in ustvarjalnimi delavnicami v Kulturnem domu Črna na Koroškem.

V četrtek, 21. december 2023

Ob 17.00, vas čaka nastop Boštjana Gorenca – Pižama. Dogajanje bo potekalo na prireditvenem prostoru KD Črna. Pisatelj, prevajalec, komik in raper. Najmlajšim se je priljubil s prevodi serij o Kapitanu Gatniku in Pasjem možu (Pilkey) in Gospodu Gnilcu (Stanton), najstnike je prepričal s prevodi uspešnic Krive so zvezde (Green), Čudo (Palacio) in Eleanor in Park (Rowell), odrasle pa je prestavil v krvavi fantazijski svet Pesmi ledu in ognja (Martin). 

V petek, 22. december 2023

Ob 17.00, vas bo zabaval priljubljeni Korošec Primož Suhodolčan z glasbenim presenečenjem. Vidimo se na prireditvenem prostoru pred Kulturnim domom Črna.

V soboto 23. decembra 2023

Prihajata Božiček in Dedek Mraz na vasi: ob 15.45 Lampreče, ob 16.00 Pristava, ob 16.15 Rudarjevo, ob 16.30 Mušenik, ob 16.45 Center Črne, ob 17.00 smučišče Črna, ob 18.00 v Žerjavu (na Kopalci).

Ob 17.00, se bo zgodil veliki spust Božičkov po olimplinu z ognjemetom, dobimo se na smučišču v Črni.

Ob 17.30, boste lahko prepevali najlepše božične pesmi z Lino in Klemnom. Ta lep preplet praznične glasbe, ki bo osvojil vašo dušo, se bo zgodil na prireditvenem prostoru pred Kulturnim domom Črna na Koroškem.

Ob 18.40, vabljeni na prihod Božička v spremstvu štirikolesnikov pred Kulturnim domom Črna

Ob 19.15, vabljeni na prihod Božička v spremstvu štirikolesnikov pred Delavskim domom Žerjav

V nedeljo, 24. decembra 2023

Ob 17.30, žive jaslice s kulturnim programom VIS STEČINE, za cerkvijo sv. Ožbolta

V torek, 26. decembra 2023

Ob 8.30, Božično novoletni turnir v malem nogometu, v telovadnici OŠ Črna na Koroškem.

Ob 17.00, prireditev s pesmijo in plesom v novo leto ter obeležitev dneva samostojnosti in enotnosti z gostom Milanom Kamnikom, V Kulturnem domu Črna na Koroškem.

V petek, 29. december 2023

Ob 20.00, koncert zasedbe Hamo & Tribute 2 love, glasbeni spektakel se bo odvil v Kulturnem domu Črna na Koroškem, vstopnina na osebo znaša 15 evrov.

V soboto, 6. januar 2023

Ob 18.00, koncert MEPZ župnije Črna z gosti – sopranistko Matejo Potočnik in kvintetom Ajda, v cerkci sv. Ožbolta.

Najlepši čas v letu vas vabi, da se pridružite kateri od prireditev. Seveda ne bo manjkalo niti pestre ponudbe na stojnicah, dišalo bo po kuhanču, čaju in kokicah … Preprosto ne smete zamuditi čarobnosti, ki je v teh dneh preplavila idilično Črno na Koroškem – zato, da ji skupaj povrnemo sijaj, ki si ga zasluži. Po težkih časih, je čas samo za lepe zgodbe. Vabljeni in lepo dobrodošli!

Dogodki

Črna na Koroškem v teh prazničnih dneh sije bolj kot kadarkoli do zdaj. Čaroben utrip v vas olimpijcev je povrnilo pestro dogajanje, ki so ga v teh dneh veselega decembra pripravili za vse obiskovalce. Izkoristite odlično priložnost za srečanje s pravim Božičkom in mu zaupajte svoje najbolj skrite želje. To so storili že mnogi, čaka vas vse do sobote, 23. decembra 2023.