Search
Close this search box.

Božičkov vlak razveselil tudi Dravograjčane (FOTO in VIDEO)

Na Koroško je zopet prisopihal muzejski vlak

Božičkov vlak vse od 30. 11. 2019 potuje po Sloveniji in razveseljuje predvsem otroke. Tako so se ga v četrtek, 5. 12. 2019, razveselili tudi na Koroškem. Letos, ko vlak potuje že šesto leto zapored, bodo Slovenske železnice ponudile z Božičkovim vlakom 37 voženj, kar je precej več v primerjavi z lanskim letom, ko so jih opravili 28.

VIDEO: Božičkov muzejski vlak v Dravogradu

[aiovg_video id=112192]

Tako kot je to v navadi, bo Božičkov vlak 2019 tudi letos večino voženj opravila z lučkami okrašena parna vojaška lokomotiva 33-037. Vlakovno kompozicijo pa sestavljalo še stari leseni vagoni ogrevani na paro. Od 37 voženj Božičkovega vlaka bo muzejska lokomotiva v obe smeri vozila v 21. primerih. V letu 2018 je bilo tovrstnih voženj 18. Slovenske železnice so v letu 2019 torej Božičkov vlak okrepile z dodatnimi vožnjami in tako staršem, predvsem pa otrokom ponudile dodatne vožnje, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Številnim že dobro uveljavljenim relacijam Božičkovega vlaka, so letos dodali relacije Dravograd – Prevalje – Dravograd, Celje – Rogatec – Celje, Rogatec – Celje – Rogatec, Ptuj – Murska Sobota – Ptuj, Murska Sobota – Ptuj – Murska Sobota, Ljubljana – Kranj – Ljubljana in Kranj – Ljubljana – Kranj.

V Dravogradu, kjer je bilo veselo praznično vzdušje, ki so ga poleg Božička pričarali tudi člani TD Dravograd, je na Božičkovem vlaku uživala množica obiskovalcev, tako tistih najmlajših, kot tudi malo starejših. Vožnji sta bili obe razprodani, kar pomeni, da so tovrstni dogodki na Koroškem še kako dobrodošli.

FOTOGALERIJA: Božička so v Dravogradu pričakali in se ga razveselili tudi člani TD Dravograd. FOTO: Facebook TD Dravograd – Jože Žvikart

Če se boste odločili za potovanje z Božičkovim vlakom, naj povemo, da cena povratne vozovnice za otroke od 2 do 6 let znaša 8€, za otroke nad 6 let in odrasle je 15€, za otroke do 2 let pa je vožnja v spremstvu odrasle osebe brezplačna. Vnaprej prijavljene skupine, ki obsegajo najmanj 5 otrok starih do 6 let in enega spremljevalca, pa plačajo po 8€ na osebo. Vozovnica vključuje samo povratno vožnjo z vlakom, ki je naveden v voznem redu TUKAJ.

Fotogalerija: Božičkov muzejski vlak v Dravogradu. FOTO: Bralec.

Dogodki

Na Koroško je zopet prisopihal muzejski vlak