Search
Close this search box.

Bodo Ravne našle investitorja na Kitajskem?

Župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen se trenutno mudi na Kitajskem. Tja je odšel na delovni obisk – povabljen je bil na poslovno srečanje v Ningbo, kjer poteka četrti investicijski sejem China – CEEC Investment and Trade Expo.

Dogodek je že tradicionalno srečanje iskalcev novih poslovnih priložnosti in je usmerjen na krepitev poslovnega sodelovanja med državami srednje ter vzhodne Evrope in Kitajske.

Na delovnem obisku župana spremlja svetnik občinskega sveta Peter Stočko, ki je član občinskega odbora za gospodarstvo ter odbora za kulturo in šport. Na Kitajskem bosta predstavila možnosti turistične ponudbe Raven na Koroškem in poskušala pridobiti investitorje oziroma partnerje za razvoj turizma v občini, pri čemer je nekoliko večji poudarek na Rimskem vrelcu, za katerega je občina objavila investicijski elaborat.

Glede na razsežnosti sejma so možnosti, da bo propadajoči Rimski vrelec zaživel s pomočjo kitajskega investitorja, dobre. Sodelovanje med Kitajsko in srednjo Evropo se namreč povečuje, hkrati pa Kitajska Slovenijo v tem pogledu šele spoznava, zato je možnosti za sodelovanje veliko. Blagovna menjava med mestom Ningbo in državami srednje in vzhodne Evrope je lani dosegla 29,2 milijarde dolarjev, kar je 23 odstotkov več kot v predhodnem letu.

 

 

 

Dogodki

Več iz istega kraja