Search
Close this search box.

Bodo do posebnega nadomestila v času epidemije upravičeni tudi študentje?

Vlada je nekaterim prizadetim skupinam, ki so zaradi pojava epidemije novega koronavirusa ostale brez dela, že potrdila denarno pomoč. Bodo pomoč dobili tudi študentje?

Vlada bo danes popoldne nadaljevala z usklajevanji predlogov ukrepov za pomoč prizadetim skupinam zaradi epidemije novega koronavirusa, združenih v tako imenovanem ‘megazakonu’.

Z megazakonom naj bi država samozaposlenim namenila univerzalni temeljni dohodek v višini 700 evrov, odpisala naj bi jim tudi vse prispevke. Dodatek v višini 200 evrov naj bi pripadal tudi izpostavljenim delavcem, pa tudi upokojencem z najnižjimi dohodki in kmetom.

Danes pa naj bi vlada odločala tudi o pomoči študentom. Minister za delo Janez Cigler Kralj naj bi predlagal mesečno nadomestilo v višini med 200 in 300 evri, je včeraj poročala TVS.

Premier Janša želi, da bi megazakon vstopil v veljavo čimprej, že s 1. aprilom. Poslanci bodo najverjetneje o zakonu odločali sredi naslednjega tedna, ukrepi, ki jih zakon določa, pa naj bi veljali za mesec april in maj.

VIR: www.student.si, 24 ur

Dogodki