Bodo do posebnega nadomestila v času epidemije upravičeni tudi študentje?

student-3500990_960_720

Vlada je nekaterim prizadetim skupinam, ki so zaradi pojava epidemije novega koronavirusa ostale brez dela, že potrdila denarno pomoč. Bodo pomoč dobili tudi študentje?

Vlada bo danes popoldne nadaljevala z usklajevanji predlogov ukrepov za pomoč prizadetim skupinam zaradi epidemije novega koronavirusa, združenih v tako imenovanem ‘megazakonu’.

Z megazakonom naj bi država samozaposlenim namenila univerzalni temeljni dohodek v višini 700 evrov, odpisala naj bi jim tudi vse prispevke. Dodatek v višini 200 evrov naj bi pripadal tudi izpostavljenim delavcem, pa tudi upokojencem z najnižjimi dohodki in kmetom.

Danes pa naj bi vlada odločala tudi o pomoči študentom. Minister za delo Janez Cigler Kralj naj bi predlagal mesečno nadomestilo v višini med 200 in 300 evri, je včeraj poročala TVS.

Premier Janša želi, da bi megazakon vstopil v veljavo čimprej, že s 1. aprilom. Poslanci bodo najverjetneje o zakonu odločali sredi naslednjega tedna, ukrepi, ki jih zakon določa, pa naj bi veljali za mesec april in maj.

VIR: www.student.si, 24 ur

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.