Search
Close this search box.

Bodo danes na Prevaljah sprejeli ukrep glede izgradnje 3. razvojne osi na Koroško?

»Multimedijski portal RTV Slovenija je 19. decembra povzel DARS-ovo izjavo za javnost: »V Darsu, ki je izvajalec in investitor projekta, so poudarili, da Dars ni bil podpisnik omenjenega protokola in da so roki v protokolu nerealni.«

V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os so šokirani in razočarani – Korošci v prihodnjem letu (še) ne bomo dočakali pričetka gradnje 3. razvojne osi

“Zato objavljamo prilogo Protokola o poteku načrtovanja in izgradnje 3. razvojne osi na odseku Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec – Dravograd – Holmec, na kateri je razvidno, da je DARS pripravil terminski plan oz. časovnico izgradnje 3. razvojne osi na Koroško. Ta tabela je za čas izgradnje odseka Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec predvidela leto 2023. Na tabeli je viden tudi logotip DARS, kar je evidentni dokaz, da je Družba za avtoceste sodelovala pri pripravi protokola oz. pripravila časovnico izgradnje 3. razvojne osi na Koroško.

Spomnimo, da je DARS na sestanku koordinacijskega odbora za izgradnjo 3. razvojne osi v sredo 19. decembra 2018, predlagal novelacijo terminskega plana, s katerim bi se gradnja odseka Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec namesto sprva v protokolu predvidenega leta 2023, zgradila v letu 2026,« So pravkar sporočili člani Mladinskega sveta Ravne.

Na to temo se bo danes ob 12h na Prevaljah sestal Odbor za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško in sprejel ukrepe.

Jani Prednik je podal odgovor na odziv SMC glede gradnje 3. razvojne osi

Med tem Jani Prednik, poslanec v DZ, ki se danes seje na Prevaljah ne bo uspel udeležiti, še vedno vztraja, da naj vlada razmisli o razrešitvi Darsa.

DARS trdi, da niso imeli vpliva na terminski plan gradnje 3. razvojne osi, ki je zapisan v Protokolu o izgradnji. DARS zavaja. Dokaz je na sliki. Ne odstopam od poziva Vladi RS, da razmisli o razrešitvi vodstva DARS-a,” javnosti sporoča Prednik.

Terminski plan, ki je priloga protokola iz dne 3.7.2017 in katerega so podpisali Ministrstvo za infrastrukturo in sveta Koroške ter SAŠA regije, je pripravil DARS, kar dokazuje logotip. V njem je predviden zaključek izgradnje odseka Šentrupert-Velenje-Slovenj Gradec v letu 2023.

http://hitronakorosko.si/images/dokumenti/03-07-2017_Protokol_Koncni.pdf

 

Dogodki