Search
Close this search box.

VIDEO IN FOTO: Bobnar Marko Soršak – Soki podaril bobne osnovnošolcem v Slovenj Gradcu in Črni

Učenci Druge OŠ Slovenj Gradec in Črna na Koroškem so bogatejši za bobne, katere je podaril v okviru projekta 20 za 20.

Na dveh koroških osnovnih šolah, na Drugi OŠ Slovenj Gradec in OŠ Črna na Koroškem, so se osnovnošolci razveselili obiska in darila, ki so ga dobili. Obiskal jih je Marko Soršak – Soki, bobnar rokovske skupine Elvis Jackson, in jim v okviru projekta 20za20 podaril komplet bobnov v vrednost okoli 800 evrov.

Včeraj, 30. januarja 2024, so nove bobne dobile Druga osnovna šola Slovenj Gradec in OŠ Črna na Koroškem. Marko Soršak- Soki, je ob tem na svojem Facebook profilu zapisal: “Ko smo zagnali projekt 30 bobnarjev na Ptujski grad, smo si zadali, da obiščemo šole iz poplavljenih območij. Mi seveda ne moremo z našimi donacijami sanirati tako gromozanske škode, kar tudi ni namen. Namen je sporočilo, da ne smemo pozabiti kaj se je zgodilo in naša gesta je pozitivna energija, ter dobra volja.”

Dogodek je potekal v okviru projekta 20za20, ki teče že deseto leto. “Z današnjim dnem je obdarjenih že 129 osnovnih šol in raznih ustanov,” z velikim ponosom pove Soki, ki rad podarja instrumente, saj meni, da se je z glasbo pomembno ukvarjati že zgodaj.

“Namen projekta je zelo močan. Omogočiti mladim, da imajo možnost izbire, kaj bi radi počeli v svojem otroštvu,” pojasni Soki.

“To pa tudi nista edini šoli, kmalu se vrnemo na Koroško,” je ob koncu še dejal.

Otroci so pripravili kratek kulturni program, prireditev na Drugi OŠ Slovenj Gradec pa je obiskala tudi podžupanja Martina Šisernik.

Fotogalerija

Dogodki

Učenci Druge OŠ Slovenj Gradec in Črna na Koroškem so bogatejši za bobne, katere je podaril v okviru projekta 20 za 20.