Search
Close this search box.

Bo ZDHS z ustanovitvijo posebnega odbora uspelo preprečiti poučevanje harmonike “na črno”?

Na področju poučevanja diatonične harmonike se že leta dogajajo številne nepravilnosti, opozarjajo na Facebook strani Zveze diatonične harmonike Slovenije na čelu s Klemnom Rošerjem, pri čemer izpostavljajo fizične osebe, ki poučujejo igranje tega inštrumenta »na črno«.

Zveza diatonične harmonike Slovenije je redno opozorjena na primere poučevanja harmonike s strani fizičnih oseb, ki za poučevanje nimajo ustrezno prijavljene dejavnosti in ustvarjajo nelojalno konkurenco vsem ostalim, ki poslujejo pravilno. S tem delujejo tudi v nasprotju z državnimi zakoni, poudarjajo na ZDHS.

ZDHS je samostojno in nepridobitno združenje, ustanovljeno z namenom povezovanja in uresničevanja skupnih ciljev harmonikarskih društev in klubov, registriranih mentorjev in učiteljev harmonike v javnih in zasebnih glasbenih šolah ter glasbenih zavodih, dobaviteljev, zastopnikov in proizvajalcev harmonik ter druge glasbene opreme, ansamblov, drugih društev, ki se ukvarjajo ali organizirajo kulturno turistične prireditve, kakor tudi druge zainteresirane strokovne glasbene javnosti in posameznikov, simpatizerjev, podpornikov in ljubiteljev glasbe.

V Zvezi diatonične harmonike Slovenije bodo kmalu ustanovili odbor, ki bo skrbel za pridobivanje in obdelavo informacij v zvezi s primeri poučevanja »na črno« in jih bo tudi obravnaval, po potrebi v sodelovanju z ustreznimi inštitucijami, so še navedli v včerajšnjem zapisu na njihovi Facebook stran.

Nekateri uporabniki družbenega omrežja Facebook so se z zapisom strinjali, nekateri pa so mu oporekali. Med komentarji pa številni tudi navajajo, da poučevanje “na črno” ni težava zgolj pri harmoniki, ampak pri vseh inštrumentih.

Dogodki