Search
Close this search box.

Bo vlada podaljšala tudi počitnice?

Vlada bo s strokovno svetovalno skupino na večernem posvetu analizirala doslej sprejete ukrepe. Pričakovati je podaljšanje ukrepov in dokončno odločitev o šoli.

Po neuradnih informacijah Vala 202 in Dnevnika pa se vlada nagiba tudi k podaljšanju šolskih počitnic. Kot je že znano se v Združenju ravnateljic in ravnateljev se zavzemajo za podaljšanje počitnic še za en teden. “Pouk na daljavo vsekakor ne more ustrezno nadomestiti običajnega pouka,” pravi ravnatelj in predsednik združenja Gregor Pečan. 

Ker se je epidemiološka situacija v Sloveniji v zadnjih tednih poslabšala, je vlada sprejela nove ukrepe za zajezitev virusa. Učenci osnovnih šol od 6. razreda dalje so se od 19. oktobra šolali na domu. Prav tako tudi dijaki in študenti na fakultetah. Učenci in dijaki so ta teden na počitnicah, zaprti pa so tudi vrtci. Prav tako so se zaprli študentski in dijaški domovi. 

Ravnatelj in predsednik Združenja ravnateljev in ravnateljic Gregor Pečan je za spletni portal Siol.net dejal, da bo odločitev znana v prihodnjih dneh. Združenje se po njegovih besedah zavzema za podaljšanje jesenskih počitnic za en teden. “Dneve bi lahko nadomestili na več načinov: z delovnimi sobotami, ko bi izvajali dneve dejavnosti (športne, kulturne, naravoslovne dneve …), konec junija … Vsekakor v času po koncu epidemije,” je še pojasnil.

Več informacij sledi.

VIR: Val 202, Dnevnik, Siol.net

Dogodki

Vlada bo s strokovno svetovalno skupino na večernem posvetu analizirala doslej sprejete ukrepe. Pričakovati je podaljšanje ukrepov in dokončno odločitev o šoli.