Search
Close this search box.

Bo večnamenska dvorana v Kotljah dobila ime po bratih Kuhar?

Lani aprila je v Kotljah potekala svečana prireditev, na kateri so predali v uporabo novo večnamensko dvorano, za katero je pred kratkim ravenski svetnik Andrej Erjavec predlagal, da bi jo lahko poimenovali po bratih Kuhar.

Minilo je manj kot leto dni, odkar so se v Kotljah razveselili nove večnamenske dvorane, s katero sta šola in vrtec pridobila prepotreben in dolgo želen prostor za izvajanje njunih dejavnosti, dvorana pa je namenjena tudi organom krajevne skupnosti, društvom in interesnim skupinam, v njej pa že potekajo tudi raznovrstne športne in kulturne prireditve, proslave, koncerti, družabni dogodki …

Preberite tudi: FOTO: V Kotljah veselo ob odprtju večnamenske dvorane

Naj spomnimo, da so temeljni kamen za dvorano, ki za enkrat še nima posebnega imena, v Kotljah položili junija 2017, glavni izvajalec gradbenih in obrtniških del pa je bila ljubljanska družba Dema plus. Celotna vrednost novo zgrajene dvorane je znašala 1,7 milijona evra, izgradnjo pa je v višini 403.500 evrov sofinanciral EKO sklad.

Na zadnji seji OS na Ravnah pa je Andrej Erjavec podal pobudo, da se večnamenska dvorana Kotlje preimenuje v »Dvorano bratov Kuhar«. “Bratje Kuhar so pustili velik pečat v Kotljah in prav bi bilo, da bi se jim na takšen način poklonili,” meni Erjavec.

Na občini na njegov predlog odgovarjajo: “Za poimenovanje večnamenske dvorane v Kotljah predlagamo, da se izvede širša in daljša razprava med različnimi javnostmi in se nato izbere ustrezno ime.”

Dogodki