Search
Close this search box.

Blagoslovljena ikona Naše Gospe iz Filerma bo na romanju v Črni na Koroškem

Župnija Črna, Javorje in Koprivna vabi v nedeljo, 14.1. k slovesni sv. Maši ob 9.30 uri, ko bodo pri oltarju predstavniki Malteškega viteškega reda, ki bodo pripeljali čudodelno ikono Matere Božje iz Filerma.

V Črni na Koroškem se pripravlja posebno duhovno doživetje, saj bo v cerkvi Sv. Ožbolta med 14. in 21. januarjem 2024 prisotna blagoslovljena ikona Naše Gospe iz Filerma. Ta izjemna priložnost bo vernikom omogočila molitev, čaščenje ter sodelovanje pri svetih mašah, kjer bo na voljo tudi možnost za molitev in sveto spoved.

Naša Gospa iz Filerma je sozavetnica Reda sv. Janeza iz Jeruzalema, bolj znana tudi kot red malteških vitezov ali hospitalerjev. Člani tega reda že stoletja usmerjajo svoje prošnje k njej, verujejo v njeno moč priprošnje ter jo časte kot zavetnico pomoči in tolažbe. Njena navzočnost ima poseben pomen za vernike, ki se zatekajo k njej v času stiske in potrebe.

Papež Frančišek je ob svojem obisku organizacije Malteškega viteškega reda ter srečanju z župani poplavljenih območij v Sloveniji, med katerimi je bila tudi županja mag. Romana Lesjak, o čemer smo poročali TUKAJ, blagoslovil ikono Naše Gospe iz Filerma. Ta blagoslov simbolizira papeževo podporo ter duhovno moč, ki naj bi jo ikona prinesla vsem, ki jo bodo častili.

Predstavniki Malteškega viteškega reda pojasnjujejo, da prisotnost ikone prispeva k lažji in boljši povezanosti trpečih s svetnico. Naša Gospa iz Filerma je v krščanski tradiciji prepoznana kot velika priprošnica za ljudi v stiski, zato je pričakovati, da bo to duhovno srečanje prineslo tolažbo in upanje vsem, ki se bodo zbrali v molitvi ter čaščenju.

Verniki in obiskovalci so vabljeni, da se pridružijo temu posebnemu dogodku v Črni na Koroškem, kjer bodo imeli priložnost doživeti moč vere ter se povezati v molitvi s skupnostjo vernikov in Našo Gospo iz Filerma.

Vir: Občina Črna na Koroškem

Dogodki

Župnija Črna, Javorje in Koprivna vabi v nedeljo, 14.1. k slovesni sv. Maši ob 9.30 uri, ko bodo pri oltarju predstavniki Malteškega viteškega reda, ki bodo pripeljali čudodelno ikono Matere Božje iz Filerma.