Search
Close this search box.

Bike park Poseka bo prvi v Slovenji kolesarje prevažal z vlečnico. Otvoritev že ta mesec

V letošnji kolesarski sezoni se v kolesarskem parku Poseka obeta kar nekaj novosti, največja novost je prav gotovo investicija, ki bo kolesarjem olajšala in popestrila dneve v parku. Na začetku leta so namreč na Poseki preizkusili in se kasneje tudi odločili za vzpostavitev sistema Easyloop System, ki bo kolesarje hitro in varno pripeljal na vrh Poseke - izhodišča za nepozabne spuste po čudovitih progah.

V soboto, 11. 6. 2022, od 10. ure dalje vabljeni na Poseko, kjer bodo otvorili letošnjo sezono v Bike Park Poseka. Kot prvi v Sloveniji pa bodo predstavili specializirano vlečnico za prevoz kolesarjev – Easy Loop System.

Bike parku Poseka na Ravnah na Koroškem, s katerim upravlja Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (ZKŠTM), se bodo 11. junija razveselili ene od letošnjih novosti. Odločili so se namreč za nakup sistema Easy Loop, ki prihaja iz sosednje Avstrije in omogoča uporabo vlečnice tudi poleti – za vleko kolesarjev. Sidra, ki jih uporabljajo v zimske času za smuko, bodo zamenjali z nastavki, ki na kolesu oprimejo oporo krmila.

Za začetek so kupili 30 nastavkov, za v prihodnje jih načrtujejo še več. Vlečnica Poseka pelje 150 višinskih metrov visoko. Novost bodo v soboto, 11. junija, ob 10. uri uradno predali namenu oziroma v uporabo, dogajanju na Poseki pa se lahko pridružite tudi vi.

Ob tej priložnosti bodo na voljo promocijske cene dnevnih vstopnic (30% popust) in sezonskih vstopnic (15% popust). V hiši Poseka pa vam bo na voljo “chill zone” z mrzlo pijačo, glasbo in ležalniki. V bližini pa se bo odvijal tudi SmokeFest Koroška 2022, ki bo poskrbel, da bo energije dovolj.

Pri tem naj še omenimo, da je Bike park Poseka, kjer sta na voljo tudi dve različni progi – Šnel Pepi flow in Enduro Bavči, odprt med petkom in nedeljo. Od srede do nedelje, med 16. in 20. uro, pa lahko obiščete tudi Doživljajski park Poseka, ki je izvirna nadgradnja turistične in športne ponudbe v občini Ravne na Koroškem, kjer boste uživali na svežem zraku in v objemu narave.

Park je primeren za širok segment obiskovalcev in namenov: otroke, mlade pare, družine, družinske zabave, rojstne dneve, team buildinge, ter za vse zabave in adrenalina željne. Ponuja pa tudi možnost spusta po ziplinu. Uporaba igral je brezplačna, za adrenalinski spust po ziplinu pa boste odšteli 1 evro.

V Bike park Poseka pa vabljeni že tudi to soboto, 4. junija, ko bo potekala udarna delovna akcija – DigDay Poseka vol.3. “Kot vsa športna ter ostala infrastruktura, tudi naš kolesarski park potrebuje osvežitev in določena popravila na in ob progi. Tako bomo v soboto organizirali ‘’Digday’’ oz. delovno akcijo, kamor vabimo vse prostovoljce, kolesarske ljubitelje in ostale zainteresirane, da se nam pridružite pri ‘’osvežitvi in popravilih’’ kolesarskega parka. Dogodek bomo popestrili z zaključnim piknikom ter z manjšim spominskim darilom za vse udeležence delovne akcije. PRIT’, NEV TI ŽAV,” so v sporočilu za javnost navedli pri ZKŠTM. Vse dodatne informacije o delovni akciji najdete TUKAJ.

Dogodki