Beovićevi spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19

Predsednik vlade Janez Janša je infektologinji in nekdanji vodji svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojani Beović danes podelil spominski znak za njeno delo in požrtvovalnost v boju proti covidu-19, je vlada sporočila na Twitterju.
154107847_4232467023448170_6784938817811844378_o

Beovićeva je širši javnosti postala znana v času epidemije, ko je kot vodja svetovalne skupine za covid-19 skupaj z drugimi članki skupine in strokovnjaki vladi svetovala glede ukrepov za zajezitev epidemije, ukrepe za zamejitev širjenja okužb z novim koronavirusom razlagala javnosti in spodbujala k njihovemu upoštevanju.

Sicer je Beovićeva, ki je infektologinja na ljubljanski kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter predavateljica na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, v četrtek prevzela vodenje Zdravniške zbornice Slovenije ter zapustila mesto vodje svetovalne skupine za covid-19.

Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 se lahko podeli medicinskemu osebju, pripadnikom civilne zaščite, policije in vojske ter drugim domačim in izjemoma tudi tujim posameznikom, skupinam, samoupravnim lokalnim skupnostim, gospodarskim družbam, zavodom, društvom, nevladnim in drugim organizacijam, ki so aktivno sodelovale pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. Doslej so ga že prejeli tako posamezniki kot tudi ustanove.

Preberi še:  Vrhovno državno tožilstvo v primeru neveljavnih vladnih odlokov za sistemsko rešitev

prijavi se

prijavi se v svoj račun