Beović: Težko je že napovedati, kako bo jeseni potekal pouk

šola, klopi prazne

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović je za STA povedala, da je še prezgodaj napovedovati, po katerem scenariju se bo jeseni začel pouk, saj se bodo verjetno epidemiološke razmere še spreminjale.

Beovićeva je dejala, da upa, da bodo po šolah uspeli individualno omejevati izbruhe, da ne bi bilo treba povsod spreminjati poteka pouka.

Odločitev o izvedbi pouka je sicer v rokah ministrstva za izobraževanje ter NIJZ. Je pa svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje, ki jo vodi Beovićeva, dala generalno priporočilo, kako izvajati pouk, še poroča STA.

Zamisel je bila, da bi tudi v izobraževanju postavili merilo po vzoru razvrščanja držav n zelen, rumen ali rdeči seznam po številu na novo odkritih primerov. “Torej, če bi v šoli ne bi bilo okužbe, bi pouk potekal v šolah, ob okužbah pa bi prehajali na druge scenarije.” so pojasnili na STA.

Pri tem naj omenimo, da so epidemiološke razmere v Sloveniji po ocenah Nacionalnega inštituta za javno zdravje trenutno relativno ugodne. Včeraj smo zabeležili 10 primerov okužbe z novim koronavirusom, nekaj več je primerov, vnesenih iz tujine, največ iz Hrvaške, manj pa lokalnega prenosa okužbe, je povedala epidemiologinja Marta Grgič Vitek. Največ okužb je med mladimi.

VIR: STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.