Search
Close this search box.

Begunski stanovanji v Dravogradu že oddani

Ministrstvo za javno upravo je pred nedavnim ponudilo dve stanovanji v Dravogradu za namen vselitve begunskih družin. Gre za 3-sobno stanovanje v velikosti 79,49m2 na Meži 154B in 2-sobno stanovanje v velikosti 54,75m2 na Mariborski cesti 39.

Predlog je sprožil burno nasprotovanje nekaterih krajanov, zaradi česar je bila na zahtevo skupine svetnikov, ki je podprla razjarjene krajane, sklicana tudi izredna seja občinskega sveta Občine Dravograd. Ministrstvo za javno upravo je nato stanovanji umaknilo s seznama potencialnih lokacij za namestitev oseb z mednarodno zaščito, pri čemer je poudarilo, da dejanskih izgledov, da bi se v stanovanji vselili begunci, tako ali tako ni bilo. Stanovanji so nato ponudili v najem neposredno občanom za tržno najemnino. Občina Dravograd je tako s 1.3.2017 objavila obvestilo o možnosti najema stanovanj.

Po zadnjih podatkih sta na današnji dan obe stanovanji že oddani. Obe sta bili, kot je bilo navedeno v razpisu, oddani občanoma Dravograda za tržno najemnino. Ta naj bi za 3-sobno stanovanje znašala 185€.


Dogodki