Avtobusni potniški promet spet po običajnem voznem redu. Potnikom priporočajo, da ga ne uporabljajo za nenujne namene

Z današnjim dnem medkrajevni avtobusni javni potniški promet spet deluje po običajnem voznem redu. Obvezno je upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede nošenja mask, razkuževanja rok, zasedenosti ter vstopanja in izstopanja iz vozil, piše na straneh vlade.
Nomago, avtobus

Danes se začenja pouk v prem triletju osnovnih šol, kar prinaša spremembe tudi pri delovanju javnega potniškega prometa. Ta je v času, ko je pouk potekal na daljavo, deloval po tako imenovanem počitniškem voznem redu, zdaj pa bo spet po običajnem voznemu redu in to po vsej državi.

Potnikom priporočajo, da v času epidemije covida-19 javnega prevoza ne uporabljajo za nenujne namene, “saj ne smemo pozabiti, da epidemija še ni premagana”.

“V času prekinitve javnega potniškega prometa se je marsikdo, ki so mu okoliščine to omogočale, posluževal trajnostnih oblik mobilnosti, kot sta denimo hoja ali kolesarjenje. V luči tega, da epidemija še ni premagana, spodbujamo vse, da v mejah zmožnosti s tem nadaljujejo, poziva vlada.

Po skoraj treh mesecih šolanja na daljavo so se danes v devetih regijah – v osrednjeslovenski, gorenjski, primorsko-notranjski, obalno-kraški, koroški, podravski, pomurski, savinjski in zasavski – v šole vrnili učenci prvega triletja, vrtci pa sprejemajo vse otroke. Pred tem so se morali vsi zaposleni, ki bodo fizično prisotni v šolah in vrtcih, testirati, v šolah in vrtcih morajo upoštevati tudi priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb.

Vir: Vlada RS, STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.