Asfaltiranje ceste na odseku med Mežico in Črno zaključeno predčasno. Cesta bo ponovno prevozna že v nedeljo zjutraj

Od jeseni 2017 poteka etapna obnova državne ceste Mežica-Črna, ki naj bi bila zaradi asfaltiranja ta konec tedna, do nedelje do predvidoma 15. ure, popolnoma zaprta za promet. Pravkar pa je županja Črne mag. Romana Lesjak za Koroške Novice navedla, da bo cesta ponovno odprta že jutri od 7. ure naprej.
201525533_916008665630341_3214441881188258931_n

Medtem se po informacijah, ki jih občina ima z direkcije, že pripravlja razpis za ureditev ceste od Žerjava do Črne, ki bo vključevala tudi ureditev kolesarske steze.

V času zaprtja glavne državne prometnice skozi Mežiško dolino na odseku med Mežico in Žerjavom je obvoz po državnih cestah urejen in ustrezno označen, je pa možen tudi po lokalni cesti Helena-Štenge-Mežica. Medtem se bo tudi javni potniški promet izvajal po prilagojenem voznem redu, ki je objavljen na avtobusnih postajališčih Črna in Mežica.

Tokratna dela so del obsežne obnove ceste, ki poteka od septembra 2017 in zajema rekonstrukcijo skupno 5,8 kilometra vozišča, sanacijo šestih premostitvenih objektov, ureditev dveh kilometrov opornih in podpornih konstrukcij ter ureditev državne ceste skozi Žerjav. Pogodbena vrednost del je bila ob oddaji del 5,3 milijona evrov, pogodba pa ni vključevala gradnje kolesarske poti na tem odseku, o čemer so se odločali kasneje.

Kot je v petek ob robu novinarske konference pred vseslovenskim srečanjem pod Najevsko lipo za STA povedal Romana Lesjak, občani nestrpno pričakujejo dokončno asfaltiranje tega odseka ceste. Ob tem je dodala, da je po informacijah, ki jih je občina dobila na direkciji za infrastrukturo, za ureditev odseka ceste med Žerjavom in Črno v pripravi razpis za oddajo del, ki bodo zajemale tudi ureditev kolesarske steze.

Danes malo pred 20. uro pa je županja sporočila, da so delavci bili zelo uspešni, asfaltiranje jim je šlo odlično od rok, tako da bo tudi zapora ceste odpravljena predčasno. Promet po omenjeni cesti bo tako stekel že jutri zjutraj ob 7. uri.

Vir: STA, mag. Romana Lesjak

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.