Search
Close this search box.

Arso tudi za Koroško izdal oranžen alarm

Danes pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči na četrtek bodo predvsem na severovzhodu in severozahodu možna krajevna neurja.

Pred prihodom vremenske motnje se lahko pričakuje razvoj posameznih predfrontalnih ploh in neviht, ki bodo sprva nastale nad hriboviti predeli Slovenije. V popoldanskih urah pa bo ozračje še bolj nestabilno, zato na severu, v osrednjem delu in na jugovzhodu države (Dolenjska) se pričakuje razvoj neviht, ki lahko prerastejo v krajevna neurja.

Nevihtno dogajanje se bo proti večeru preko vzhoda preselilo tudi na severovzhod države. Kot v preteklih dneh se lahko tudi tokrat pričakuje močnejše nalive ter silovit veter oz. vetrovni piš. Zaradi večje količine padavin lahko znova narastejo vodotoki oz. hudourniki, prav tako obstaja nevarnost proženja zemeljskih plazov. Ob razvoju neviht se lahko ponekod lokalno pričakuje tudi pojav toče. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 °C.

Nevihte se bodo pojavljale tudi ponoči, ko nas bo prešla vremenska fronta.

Arso.si

Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, na zahodu tudi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Obeti: V petek bo povečini sončno, v gorskem svetu lahko še nastane kakšna ploha. V soboto bo pretežno jasno.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, ob Jadranu tudi nevihtami. Ob severnem Jadranu bo zapihala burja.

Vir: ARSO in Neurje.si

Dogodki

Danes pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči na četrtek bodo predvsem na severovzhodu in severozahodu možna krajevna neurja.