Search
Close this search box.

Arso izdal rumeno opozorilo

Sprva bo jasno in po nižinah megleno, popoldne se bo postopno pooblačilo. Ponoči so možne rahle padavine. Jutri se bo postopno razjasnilo.
Fotografija je simbolična

Danes bo sprva pretežno jasno in po nižinah marsikje megleno. Popoldne se bo od zahoda postopno pooblačilo, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C.

Ponoči bodo prehodno možne rahle padavine. Ob tem lahko ponekod za kratek čas pride do pojava poledice. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 3 °C.

Jutri bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 12 °C.

Rumeno opozorilo

Za ponedeljek je Agencija za okolje za celotno državo izdala rumeno opozorilo, in sicer za severozahod zaradi mraza in vetra. Za severovzhod zaradi mraza, vetra in poledice/žleda. Za ostale dele države pa zaradi mraza oziroma nizkih temperatur. Ceste in pločniki so lahko poledeneli. Lahko se lomijo manjše veje. Priporočajo veliko previdnost pri hoji na prostem in vožnji na prizadetih območjih. Že najmanjša debelina ledu na cesti je zelo nevarna, ob tem še opozarjajo na straneh Agencije RS za okolje.

Hkrati dodajajo, da nizke temperature lahko vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Glede rumenega opozorila zardi vetra pa so navedli, da veter maje drevesa, lahko lomi manjše veje. Priporočajo dodatno previdnost v prometu. Ne zadržujte se na potencialno nevarnih mestih, so zapisali.

Promet

Ponekod po Sloveniji gosta megla zmanjšuje vidljivost. Zaradi nizkih temperatur pa so ceste ponekod lahko tudi poledenele.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet.

Voznike opozarjamo, da je na prelazih v primeru snega na vozišču obvezna uporaba verig.

Na ljubljanski severni obvoznici je med priključkoma Ljubljana Industrijska cona Šiška in Ljubljana Savlje proti Zadobrovi, okvara avtobusa, oviran promet.

Na štajerski avtocesti je oviran promet med Polskavo in Slovensko Bistrico proti Ljubljani, okvara tovornega vozila.

Obeti

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter.

V noči na četrtek je možna kakšna kaplja dežja, v četrtek čez dan pa se bo povsod razjasnilo.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka nad južno Evropo slabi. Vremenska fronta se od severozahoda bliža Alpam. Pred njo z jugozahodnim vetrom k nam v višinah doteka toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sprva pretežno jasno z meglo po nižinah. Čez dan se bo od severozahoda pooblačilo. Zvečer in ponoči so prehodno možne rahle padavine.

Jutri bo sprva še precej oblačno, čez dan se bo postopno jasnilo

Biovreme

V ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ugoden, le zjutraj bo zmerna obremenitev zaradi nizkih temperatur. Proti večeru se bo pojavila zmerna obremenitev. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazala kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost. V torek bo vremenska obremenitev postopno popuščala.

Izmerjene temperature

Vir: ARSO

Dogodki

Sprva bo jasno in po nižinah megleno, popoldne se bo postopno pooblačilo. Ponoči so možne rahle padavine. Jutri se bo postopno razjasnilo.