Search
Close this search box.

Ana Kumberger iz Šempetra v Savinjski dolini je zmagovalka Festivala mlade literature Urška 2023 (FOTO)

V petek, 13. oktobra 2023, je v Slovenj Gradcu potekala malce drugačna zaključna prireditev Festivala mlade literature Urška, pod katero se je podpisal Tomo Novosel.

Ana Kumperger iz Šempetra v Savinjski dolini je zmagovalka Festivala mlade literature Urška 2023. Naziv je prejela na zaključni prireditvi festivala, ki je potekala pod naslovom “Včasih se nebo spusti nižje” in pod režijo katere se je podpisal Tomo Novosel.

Zaključna prireditev Festivala mlade literature Urška z naslovom »Včasih se nebo spusti nižje« se potekala v, petek, 13. oktober ob 19. uri v »Stari vojašnici« v Slovenj Gradcu. Kot so zapisali, je bila letos prireditev organizirana malce drugače kot po navadi. Obiskovalci so si morali, zaradi specifikacije prireditve, tudi rezervirati sedeže in na prireditev niso smeli zamuditi.

Letošnje finalistke so bile pesnice Ana Štular, Ana Kumperger in Marija Kisilak ter prozaistke Zigi Omerzel in Karmen Petric.

Pesnica Alja Adam, ki je bila letošnja državna selektorica, je o delih zmagovalke, uršljanke 2023, Ane Kumperger zapisala: “Pesmi Ane Kumperger so jasno zgrajene z izdelanim koncem, pogosto se izlijejo v poanto ali izjavo. Svežina, ki jo pesmi prinašajo se med drugimi zrcali prav v strnjenih verzih, ki pesmi zaokrožajo na način odpiranja prevratniške perspektive nečesa novega, kar bralca preseneti, celo šokira. Vsebinsko pesmi odslikavajo zrel pogled na svet, opisujejo temne in svetle plati bivanja, brez poskusa bežanja ali zastiranja. Prav zaradi zmožnosti vztrajanja v neprijetnih situacijah skozi zavračanje pozicije žrtve se znotraj verzov odpirajo prostori, reže, ki prevevajo svetlobo.”

Iskrene čestitke vsem sodelujočim, predvsem pa zmagovalki.

Fotogalerija

Dogodki

V petek, 13. oktobra 2023, je v Slovenj Gradcu potekala malce drugačna zaključna prireditev Festivala mlade literature Urška, pod katero se je podpisal Tomo Novosel.