AMZS spet izbira najboljše mlade voznike

Mlade voznice in vozniki do 26. leta starosti se lahko tudi letos prijavijo na izbor Najboljši za volanom. Z namenom ozaveščanja o varni udeležbi v prometu med mladimi ga Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) organizira peto leto zapored. Izbor vsako leto privabi več sodelujočih, lani se ga je udeležilo 4500 mladih, so zapisali v sporočilu za javnost.
woman-289315_1920

Izbor poteka v treh fazah. Spletni preizkus znanja je vstopnica za praktični del tekmovanja in bo odprt do vključno 31. marca 2021 na spletni strani www.najboljsizavolanom.si. Test vključuje poznavanje področij cestnoprometnih predpisov, avtomobilizma, motoroznanstva, prometne varnosti, prve pomoči in poznavanja AMZS.

Praktični del bo potekal v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. V polfinale se uvrsti 50 najboljših deklet in 50 najboljših fantov, ki so rešili spletni test. Najboljših deset polfinalistk in polfinalistov pa se bo maja pomerilo v finalu.

Zmagovalca bosta postala ambasadorja varne vožnje, poleg tega pa bosta lahko eno leto uporabljala vsak svoj nov avtomobil znamke Ford focus. Tudi ostale finalistke in finaliste čakajo atraktivne nagrade.

Zmagovalec in zmagovalka in skupno tretje uvrščena ali uvrščeni po točkah se bodo uvrstili na evropski izbor za najboljšega mladega voznika. Ta bo po vzoru AMZS in v sodelovanju z evropskimi avtomobilskimi klubi potekal pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA Regije I.

Lani je naziv najboljša mlada voznica Slovenije osvojila Petra Prašnikar, naziv najboljši mladi voznik Slovenije pa Matej Gorjan.

Statistika potrjuje, da so mladi vse boljši in bolj varni vozniki. Pregled povprečne starosti povzročiteljev prometnih nesreč kaže, da število mladih povzročiteljev pada, raste pa število povzročiteljev prometnih nesreč med starejšimi od 35 let.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.