Search
Close this search box.

Ambasadorjem hitre ceste podeljeni častni nazivi

V Kuharjevi dvorani Koroške osrednje knjižnice na Ravnah je včeraj potekala svečana prireditev “Ambasadorji hoč’mo cesto”, kjer so bili podeljeni novi nazivi ambasadorjev tretje razvojne osi. Častna gostja prireditve je bila ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, prisotni so bili tudi župani koroških občin, po katerih je trasa načrtovana.

Prireditev se je pričela ob mirnih ritmih mladih džezistov, skupine Funkyboys, sledil je govor koordinatorja mladinske iniciative za tretjo razvojno os Aljaža Verhovnika, v katerem je pojasnil kakšna je trenutna situacija na področju enega največjih slovenskih prometnih projektov v zadnjih letih. Ministrici se je za obisk zahvalil ravenski župan dr. Tomaž Rožen.

Bratuškova je Korošcem dejala, da je izgradnja tretje razvojne osi en treh ključnih projektov, ki si jih je zastavila ob prevzemu ministrske funkcije. Zaveda se pomembnosti projekta za Korošce, dodala je, da je projekt vsak teden na dnevnem redu kolegija vodstva. Boju za boljšo cestno povezavo koroške regije s centrom države se je simbolično pridružila z besedami: “Tudi mi hoč’mo cesto.

Sledile so še podelitve častnega naziva ambasadorjev pravnim in fizičnim osebam, te sta podelila Aljaž Verhovnik in Andrej Grobelnik.

Dogodki