Search
Close this search box.

Aleš Brumnik z ekipo zmagovalec 4. MPIK Natečaja za najboljšo poslovno idejo (FOTO)

Zaključen je 4. MPIK Natečaj za najboljšo poslovno idejo

V torek, 18. 6. 2019, so, v okviru MPIK Zajtrka, z razglasitvijo rezultatov zaključili 4. MPIK Natečaja za najboljšo poslovno idejo. V okviru dogodka so pripravili tudi izobraževanje na temo e-mail marketinga, na katerem so z izvajalcem Simonom Pogorelčnikom odkrivali skrivnosti e-mail marketinga – področje, ki bo v prihodnje bistvenega pomena tudi za marsikaterega udeleženca MPIK Natečaja.

Namen MPIK Natečaja je poiskati nove poslovne ideje, ki imajo potencial, da se razvijejo v uspešna podjetja s tržno zanimivimi proizvodi in storitvami. Natečaj je letos ponujal bogate in uporabne nagrade v skupni vrednosti več kot 18.000 €. Glavna novost poleg zvišanega nagradnega sklada je bila možnost prijave ne le za potencialne podjetnike, ampak tudi za koroška mikro podjetja, registrirana po 1. 1. 2019.

FOTO: RRA Koroška

Organizator in izvajalec natečaja je RRA Koroška d.o.o. kot vsebinski upravljavec Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška (MPIK). Pri izvedbi sodeluje z občinami Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in MO Slovenj Gradec kot lastnicami infrastrukture MPIK. Kot donatorji nagrad sodelujejo še podjetja Pristar d.o.o., Revolver d.o.o., Tehit d.o.o. oz. spletna trgovina Printink, Delavska hranilnica d.d., Grafične storitve Mkopija, Marjetica Cerjak s.p. in Kwon d.o.o.


Strokovna komisija v sestavi: Tine Hamler (direktor Aventa Plus d.o.o., v komisiji kot predstavnik start-up podjetja), Hinko Kašnik (direktor Pristar d.o.o., v komisiji kot predstavnik uspešnega in uveljavljenega koroškega podjetja). David Valič (direktor Podjetniškega centra Slovenj Gradec d.o.o., v komisiji kot predstavnik podjetniškega podpornega okolja), je po oceni pisnih vlog ter ustnih predstavitev izbrala tri zmagovalne poslovne ideje.

Prvo mesto – LocalTrail.net – Network of local guides for your trail

Prijavitelj: Aleš Brumnik, člana ekipe: Jan Mlinar in Jernej Kert. Naziv poslovne ideje: LocalTrail.net – Network of local guides for your trail. Opis poslovne ideje: Spletno stičišče, ki povezuje iskalce in ponudnike (lokalne vodnike) adrenalinskih športov in turizma.

FOTO: RRA Koroška

Drugo mesto – Pasji hotel

Prijaviteljica: Tina Salčnik. Naziv poslovne ideje: Pasji hotelOpis poslovne ideje: Pasji hotel, ki vključuje dnevno in 24 urno varstvo psov, vključno s sprehodi, igro in vadbo..

FOTO: RRA Koroška

Tretje mesto – Update, butik keramike

Prijavitelj: Update, Bine Uršnik s.p., članica ekipe: Marjeta Červek. Naziv poslovne ideje: Update, butik keramike. Opis poslovne ideje: Butik kvalitetnih in trajnostnih izdelkov za adaptacije in novogradnje.

FOTO: RRA Koroška

Natečaj poteka v sklopu projekta »SIO RRA Koroška 2018-19«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Iskrene čestitke vsem in veliko poslovnih uspehov.

VIR in FOTO: RRA Koroška

Dogodki

Zaključen je 4. MPIK Natečaj za najboljšo poslovno idejo