Search
Close this search box.

80-letni stanovalec slovenjgraškega doma starostnikov se bo preselil v svojo garsonjero

Iz slovenjgraškega doma starejših so sporočili, da je ta teden prvo dozo cepiva prejela že večina zaposlenih. Hkrati sporočajo, da so v domu vsi zdravi, čas pa si krajšajo s programom interne televizije.

Da bi v tem času, ko epidemiološki ukrepi prepovedujejo druženja, si stanovalci v slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov čas krajšajo tudi s programom interne televizije. Program je stekel v začetku decembra, pri njegovi pripravi pa tudi v novem letu redno sodelujejo stanovalci in zaposleni.

Kot so navedli v današnjem sporočilu za javnost, se jim je prejšnji teden zaključil veselo, ob zvokih harmonike. V nedeljo si je namreč “naša Tina med dežurstvom našla čas in na harmoniko zaigrala stanovalcem na enotah, ki so ob tem tudi zapeli.”

“Na PETV je v sredo v prvem delu tv oddaje sestra Janja zastavljala pomembna vprašanja dr. Tini Virtič o virusu Covid-19. Vsi, stanovalci in zaposleni, smo z zanimanjem prisluhnili,” so še navedli v zapisu, ki so ga objavili na njihovi Facebook stran.

V drugem delu je bil intervjuvanec gospe Maje stanovalec gospod Gorjanc, ki ji je povedal vse o pripravah na selitev iz Doma PE SG v svojo garsonjero, kjer bo zaživel sam in kot je rekel “zaživel na novo.”

Da si nekdo pri 80 letih opomore in »zapusti« dom se ne zgodi kar tako. Zato je odločitev g. Gorjanca prišla posneti novinarka RTV SLO 1, kar smo videli v četrtkovih Odmevih,” so pojasnili.

V domu pa so se v teh dneh razveselili tudi energijske pijače. Predstavnica podjetja Red Bull je namreč v imenu podjetja darovala zaposlenim tri platoje njihove energijske pijače. “Z njo bomo delovno in polni energije začeli v ponedeljek. Sporočamo vam tudi, da smo zdravi in enako želimo vam,” so sklenili zapis..

Dogodki

Iz slovenjgraškega doma starejših so sporočili, da je ta teden prvo dozo cepiva prejela že večina zaposlenih. Hkrati sporočajo, da so v domu vsi zdravi, čas pa si krajšajo s programom interne televizije.