Search
Close this search box.

8. Božična bajka Slovenije je zaprla svoja vrata

Božična bajka Slovenije in z njo Mozirski gaj je v prvi polovici januarja zaprla svoja vrata. Hvala prav vsem, ki ste jih obiskali.

Veliko jim pomeni vaša podpora. Tokrat še toliko bolj, saj si še niso opomogli od avgustovskih poplav, kar bo zaznamovalo tudi naslednje mesece.

Najlepša do sedaj?

Še septembra niso vedeli ali jim bo uspelo odpreti 8. Božično bajko Slovenije. Prepričani so bili, da če jim že bo, bo ta okrnjena. Pa vendar jim je uspelo in 8. božična bajka Slovenije, z 1,8 milijona prazničnih lučk – največ do sedaj, je bila za mnoge najlepša od vseh.

O tem pričajo komentarji na družabnih omrežjih, kot so: »Hvala Vam, da ste nam polepšali praznike z vašo božično bajko. Vsa čast vsem vam, ki nas z svojimi idejami in trudom vaših rok vedno znova očarate. Zame je to najlepša bajka do sedaj. Vse so lepe, a ta zadnja je res nekaj posebnega. «

»HVALA Vam, ker ste mi polepšali December z Božično bajko.«

»Hvala vam za praznično lepo pravljico. Res je bilo zelo lepo pogledat toliko lučk.«

»Hvala vam. Za mene najlepša okrasitev do sedaj.«

In to je le nekaj komentarjev ob zadnji objavi, bilo je še mnogo podobnih. Veseli so, da so vas tako navdušili in se že veselijo naslednje – 9. Božične bajke Slovenije.  

Mozirski gaj se zapira, a delo jih še čaka

Kljub temu, da je Mozirski gaj v teh dneh do aprila zaprl svoja vrata, to še ne pomeni, da je konec dela. V resnici se to šele začenja.

Že pospravljanje lučk bo vzelo ogromno časa, skoraj toliko kot postavljanje Božične bajke Slovenije. Poleg tega je potrebno pripraviti park tudi za prihodnjo sezono. Obnoviti gredice, zasaditi cvetlice, popraviti poti in še marsikaj. A največ dela jim bo zagotovo vzela sanacija, ki bo še dolgotrajna in mukotrpna.

Kljub temu se ne dajo. Verjamemo, da jim bo uspelo – tudi z vašo pomočjo.

Se vidimo spomladi!

Že sedaj vas polni optimizma in upanja vabijo na ogled ocvetličenega Mozirskega gaja že čez nekaj mesecev, saj jim je uspelo zasaditi kar nekaj tulipanov. Ob pisanih tulipanih pa bo v pomladni razstavi zagotovo zasijalo tudi slovensko cvetje, ki so jim ga in jim ga še bodo donirali domači vrtnarji.

Tudi njihovi tematski vrtovi vas bodo še vedno vabili na ogled, njihov muzej na prostem pa bo v vas prebudil žilico raziskovalca preteklosti.

Veselijo se, da se bomo ponovno srečali spomladi, do takrat pa jih spremljajte še naprej. Do aprila, ko bodo predvidoma ponovno odprli Mozirski gaj, vas bodo namreč še vedno kratkočasili z našimi objavami, razveseljevali s fotografijami Mozirskega gaja in z vami delili tudi kakšno domislico.

Vir: Maja Horvat

Foto: Maja Horvat
Božična bajka Slovenije in z njo Mozirski gaj je v prvi polovici januarja zaprla svoja vrata. Hvala prav vsem, ki ste jih obiskali.