Search
Close this search box.

7. Skazin dobrodelni tek »Otrok otroku« bo postregel tudi s pestrim glasbenim programom

»Bliža se vseslovenski družinski dogodek, 7. dobrodelni Skazin tek Otrok otroku, s katerim vsako leto skupaj z otroci tečemo za dober namen, in sicer za dobrodelnost tistih otrok, ki jim življenje ni enostavno.« sporočajo iz podjetja Skaza.

Letos se bo, po dveh letih virtualne izvedbe, tek ponovno odvil v živo, in sicer 24. septembra, ob 10. uri v Velenju, pri podjetju Plastika Skaza (naslov: Selo 22, 3320 Velenje). Na dogodku bodo postregli s pestrim glasbenim programom – pridružil se jim bo poskočni Dejan Dogaja, MINI DJ Akademija, preizkusili bodo lahko številne kulinarične dobrote, otroci pa bodo lahko pobližje spoznali različne poklice, preizkusili gasilski poligon, vodeno obiskali in spoznali kako nastajajo izdelki Plastike Skaza ter se pozabavali ob različnih aktivnostih, delavnicah in gledališki igri. Potekal bo tudi bogat srečelov, kjer bo vsaka srečka dobitna, z malo sreče pa boste lahko prejeli novo otroško kolo.

S skupnimi močmi jim je v lanskem letu uspelo zbrati rekorden znesek – 12 tisoč evrov, v šestih letih pa so tako pri Skazi z dobrodelnimi teki zbrali že 55.800 evrov. In zakaj bo tudi letošnja donacija zelo pomembna za delo Medobčinske zveze prijateljev mladine? Pandemija virusa COVID-19 je žal prizadela tudi številne družine, zato so vse sile usmerili v lajšanje njihovih stisk. Vse več je tudi družin, ki ob povišanju cen hrane in višjih zneskih na položnicah za stanovanja teh ne zmorejo več poplačati. Na tehtnico dajejo hrano ali plačilo položnic, večina pa se odloči za nakup hrane, pri čemer se položnice in opomini le kopičijo, zato bodo vso donacijo, zbrano na 7. Skazinem teku Otrok otroku, porabili za nakup šolskih in drugih potrebščin za otroke, zimskih oblačil in obutve za otroke, nakup bonov za hrano in plačilo osnovnih življenjskih položnic.

Za dober namen bodo otroci tudi letos tekli eden za drugega, z možnostjo izbire svoje dolžine teka na samem dogodku, saj je namen teka naučiti najmlajše, da zmagamo, ko si pomagamo.

Sekretarka Medobčinske zveze prijateljev mladine (MZPM) Velenje Bojana Špegel, je ob novici, da bo podjetje Skaza d.o.o. na 7. Skazinem teku Otrok otroku zbrana sredstva namenilo njihovi humanitarni organizaciji, povedala: »Presrečni smo, da so v letu 2022, ko se vsi bojimo, kaj bo prinesla jesen, za prejem donacije izbrali našo organizacijo. Zadnja leta, odkar naše življenje kroji tudi COVID-19, so za MZPM Velenje pravi izziv. Če je bila do marca 2020 humanitarna nota dela naše zveze prisotna v številnih programih, ki jih izvajamo, smo po začetku pandemije izjemno aktivni prav na humanitarnem področju. Srečni smo, ker smo prav v letu 2022 status naše organizacije nadgradili s statusom humanitarne organizacije, ki deluje v javnem interesu. Tudi zato, ker smo se dokazali s svojim delom, saj vemo, da je to naše poslanstvo. In zato, ker nam je mar za otroke, saj si želimo, da nihče ne bi trpel pomanjkanja in socialne izključenosti. Podjetje Skaza je eno izmed podjetij, ki ima izjemen čut za sočloveka. Ne mine leto, da nam ne bi namenili vsaj ene donacije, zato smo ponosni na sodelovanje z njimi in na vse uspehe, ki jih dosegajo na našem in globalnem trgu. Nenehno dokazujejo, da so družinam prijazno podjetje.« še poudarjajo na MZPM Velenje.

Prijave na dobrodelni tek potekajo preko spletne strani www.otrokotroku.comprijavnina in hkrati donacija znaša 5€. Več informacij o samem poteku dogodka pa najdete na Facebook dogodku: »7. dobrodelni Skazintek Otrok otroku«.

Vljudno vabljeni in že v naprej hvala vsem, ki boste z vašo udeležbo na teku Otrok otroku pomagali in skupaj zapisali še eno dobrodelno zgodbo. Za otroke, za vse nas, za lepši jutri.

Dogodki

»Bliža se vseslovenski družinski dogodek, 7. dobrodelni Skazin tek Otrok otroku, s katerim vsako leto skupaj z otroci tečemo za dober namen, in sicer za dobrodelnost tistih otrok, ki jim življenje ni enostavno.« sporočajo iz podjetja Skaza.