Search
Close this search box.

7. dan po apokaliptičnih poplavah

Voda za seboj pušča opustošenje. Prizadeti sta dve tretjini države. Škoda bo znašala več milijard evrov.


DENARNO POMOČ ZA PRIZADETE V MESTNI OBČINI SLOVENJ GRADEC LAHKO NAKAŽETE NA:

TRR: SI56 0131 2010 0010 322 (odprt pri Banki Slovenije)

Sklic: 00 0408-2023

BIC BANKE: BSLJSI2X

NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023

KODA NAMENA: CHAR

Fizične in pravne osebe v Mestni občini Slovenj Gradec lahko pomagate tudi na način, da pred rokom poravnate nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ).  S tem boste pomagali k hitrejši sanaciji škode po neurju.

Hvala vsem za pomoč.

S POMOČJO IZ NEMČIJE DO NOVEGA MOSTU ČEZ MEŽO NA PREVALJAH ŽE DO NEDELJE

Zvezna agencija za tehnično pomoč (THW) iz Nemčije na Prevaljah postavlja nov most čez reko Mežo, ki bo okoli tisoč prebivalcem Leš predvidoma v nedeljo znova omogočil varen dostop do doline. Prevaljski svetnik Boštjan Gorenšek je povedal, da šteje ekipa okoli 70 ljudi. Nemčija bo Sloveniji med drugim pomagala še z enim 40-metrski začasnim mostom ter mehanizacijo za odpravljanje posledic neurja. Že več dni njihovi helikopterji pomagajo tudi pri prevozu hrane in opreme iz slovenjgraškega letališča na prizadeta območja. Pomoč nemških helikopterjev bo nepogrešljiva tudi pri postavljanju mostu.    

NA DAN SOLIDARNOSTI TUDI POČITNIŠKO VARSTVO ZA OTROKE

Za otroke, za katere starši nimajo urejenega varstva, pa se bodo pridružili solidarnostni akciji, ga lahko 14. avgusta pripeljete v Mladinski kulturni center Slovenj Gradec, so sporočili.

Pokličite na telefonsko številko 070 500 608 in si zagotovite varstvo otroka.

VRTEC SLOVENJ GRADEC V PONEDELJEK ODPRT

VVZ Slovenj Gradec sporoča, da bo ob dnevu solidarnosti, 14. avgusta 2023 organizirali dežurno varstvo za otroke staršev, ki bodo kot prostovoljci sodelovali pri sanaciji posledic poplav.

Dežurno varstvo bo organizirano na enoti Maistrova – Škratica Mica, predvidoma od 7. do 15.  ure oziroma glede na potrebe staršev.

PROSTOVOLJCI – PRIJAVITE SE V APLIKACIJO ‘POPLAVE 2023’

Vsi, ki se želite na dan solidarnosti, v ponedeljek, 14. avgusta, odpraviti na pomoč prizadetim v poplavah, storite to organizirano, s prijavo v aplikacijo Poplave 2023: https://poplave2023.urszr.si/

Na terenu se namreč bojijo prevelikega števila prostovoljcev na najbolj prizadetih območjih, zato bodo še danes določili območja, na katerih bo veljal poseben režim. Prostega vstopa na ta območja ne bo, vstop bo možen samo z delovnim nalogom civilne zaščite.

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan bo predvidoma izdal uredbo, s katero bo za ponedeljek, 14. avgusta, odredil delo zaposlenim v kritični infrastrukturi, v javnih zdravstvenih zavodih, pri koncesionarjih v javni zdravstveni mreži, zaposlenim v veterini in centrih za socialno delo.  

NA OBMOČJU MESTE OBČINE SLOVENJ GRADEC ZAPRTIH VEČ CEST

Dravograd – Slovenj Gradec (Otiški vrh, pri S-skulpturi izmenično enosmerno)

Trbonje – Pameče  (most Lakuže)

Tomaška vas – Turiška vas

Cesta do Gmajne 44

Cesta Gmajna 43d

Cesta do Golavabuke 13

Suhi dol – Knežar

Neža – Vohnet

Prednik – Sveta Neža

Most pri surovini Pameče

Cesta do Raduše 20A

Cesta Raduše – Umek (odsek med Raduše 20 in Raduše 54)

Cesta do kmetije Šašl (Spodnji Razbor 14)

Cesta Brunik – Velunja

Cesta odcep Zapečnik – Podvajšek

V primeru življenjske ogroženosti ali ostalih izjemno nujnih zadev tudi ponoči pokličite številko 112. Če jih želite obvestiti o škodi po neurju, prosijo, pokličite na telefonsko številko: 051 327 331 ali pišite na: neurje@slovenjgradec.si

Vir: slovenjgradec.si

Voda za seboj pušča opustošenje. Prizadeti sta dve tretjini države. Škoda bo znašala več milijard evrov.