500 evrov za novorojence, rojene do 30. junija 2023

DZ je konec decembra sprejel nov protikoronski zakon z dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covida-19. Zakon je med drugim na novo določil, kateri novorojenci so upravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence.
baby-3289174_1920

Z desetim protikoronskim zakonskim paketom (PKP 10) se med drugim podaljšujejo nekateri ukrepi, tudi pravica do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence Enkratni dodatek za novorojence so poslanci in poslanke sicer uvedli s sedmim PKP.

Do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov je upravičen eden od staršev ali druga oseba ali posvojitelj za vsakega otroka s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, rojenega do 30. junija 2023.

Izplačilo bo izvedeno po uradni dolžnosti, zato ni potrebno vlagati posebne vloge. Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne izključuje s pomočjo ob rojstvu otroka.

Preberite tudi: Seznam: Novi interventni zakon z dodatnimi ukrepi za blažitev posledic covida-19

Vsakega novega dečka ali deklice smo bili in bomo izjemno veseli. Starši si zaslužijo priznanje in podporo,” je ob tem poudaril premier Janez Janša.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.