5-tonska skala odstranjena. Cesta Dravograd – Trbonje ponovno odprta za ves promet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-pošta
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Kot smo poročali, so se predstavniki občine Dravograd, Štab Civilne zaščite Dravograd, predstavniki Slovenskih železnic in VOC Celje pred dnevi odločili, da so zaradi pet tonske skale, ki se je krušila in ogrožala udeležence v prometu, zaprli cesto na relaciji Dravograd – Trbonje za ves promet.

Skala, ki je ogrožala udeležence v prometu med Dvorcem Bukovje in domačijo Jurič, je zdaj odstranjena, cesta pa je ponovno odprta za ves promet.

Ob tem je Anton Preksavec, podžupan Občine Dravograd in vodjo štaba Civilne zaščite, za Koroški radio pojasnil, da jim je pri delih, ki so jih glede odstranitve grozeče skale na pobočju nad cesto načrtovali v tem tednu, služilo tudi vreme. V teh dneh pa je delavcem VOC Celje uspelo, po razstrelitvi grozeče 5 tonske skale, skalovje tudi odstraniti in tako je cesta že odprta ves za promet. »Krušenje skale, ki je padalo na cesto, je predstavljalo veliko nevarnost za vse, ki so cesto uporabljali. Gre pa tudi za eno izmed priljubljenih kolesarskih povezav v tem delu Dravske doline,« je še povedal Preksavec.

Iz iste kategorije

Iz istega kraja

Close Menu