Search
Close this search box.

5 razlogov za nakup pergole to zimo/pomlad (FOTO)

Pergola je bila v osnovi ustvarjena zato, da bi vas zaščitila pred vročino, danes pa je idealna izbira tudi za nekoliko hladnejše spomladansko in jesensko vreme. Če imate teraso ali balkon, je sedaj zagotovo pravi čas, da začnete razmišljati o tem, kako bi se zaščitili pred vročim poletnim soncem.

Pergola – senca in streha po meri posameznika

Pergola je dekorativni nadstrešek, na katerega najpogosteje naletite na vrtovih, terasah, gostinskih lokalih, hotelih in drugih objektih. V preteklosti so prevladovale lesene pergole, z razvojem materialov pa so vedno bolj priljubljene različne vrste pergol iz aluminija, ki so izjemno odporne in vzdržljive.

Glede na postavitev, je pergola lahko:

  • prostostoječa – konstrukcija je fiksirana na štirih ali več stebrih in jo lahko postavite kjerkoli na vašem vrtu;
  • vpeta – konstrukcija je na eni strani vpeta v steno, na drugi strani pa stoji še na dveh stebrih; v tem primeru mora biti pergola postavljena ob hiši ali drugem objektu.

Napram klasičnim nadstreškom ima pergola eno ključno prednost. Njena konstrukcija vam omogoča, da si sami prilagodite, koliko sonca oziroma sence si zaželite. Razlog za to so premične in vrtljive strešne lamele, ki jih lahko glede na moč sonca in vremenske razmere, odpirate in zapirate kakor želite. Na ta način odvajajo toploto in poskrbijo za večjo zračnost terase, ali pa vas ščitijo pred slabim vremenom.

Zakaj se odločiti za nakup pergole?

Izbira prave pergole je vsekakor pomembna in trajnostna odločitev, ki zahteva tehten razmislek. Zato je razveseljiv podatek, da vam v podjetju Genial nudijo izdelavo pergole po meri, kar pomeni, da jo v celoti prilagodijo vašim željam in potrebam.

Takšna postavitev pergole zahteva kar nekaj skrbnega načrtovanja, pri čemer je potrebno upoštevati želje naročnika, vremenske dejavnike in njeno lego. Če k temu dodamo še vedno večje povpraševanje in trenutno pomanjkanje aluminija, je jasno, da se dobavni roki z vsakim dnem odlašanja, podaljšujejo.

Posledično temu je na tako zahteven projekt potrebno pomisliti dovolj zgodaj in se načrtovanja zunanje ureditve lotiti pravočasno. Če se želite ‘martinčkati’ že konec pomladi, je potrebno pergolo naročiti že sedaj, v nasprotnem primeru se dobavni roki lahko podaljšajo celo do jeseni ali kasneje.

Poleg daljših dobavnih rokov pa je še veliko drugih razlogov za nakup pergole to zimo oziroma pomlad. Pa si skupaj poglejmo, kaj boste z njo še pridobili.

1. Pergola vam nudi uživanje na terasi v vseh vremenskih razmerah

Življenje s pergolo postane udobno v vseh letnih časih. Njena zasnova vam omogoča, da vam na vročem poletnem soncu zagotavlja senco, poskrbi za odvajanje toplote in pripomore k večji zračnosti terase. V nekoliko hladnejšem vremenu pergolo enostavno zaprete in se prepustite pomladanskemu ali jesenskemu soncu.

Kadar so vremenske razmere nekoliko manj prijazne, kot je dež ali veter, vam njene strešne lamele nudijo odlično zaščito, ne da bi pri tem prišlo do zamakanja vode. Z dodatno vgradnjo grelcev v lamele in drugimi nadgradnjami, pa je uporabna tudi pozimi.

2. S pergolo povečate svoj bivalni prostor

Terasa je pogosto podaljšek hiše, dodatna dnevna soba ali jedilnica na prostem. Vendar le, če poskrbite za ustrezno senco oziroma streho nad svojo glavo. Pergola vam vse to zagotavlja, saj velja za praktičen in cenovno dostopen način, s katerim lahko povečate svoj bivalni prostor in svoj dom izkoristite do zadnjega kvadratnega metra površine.

3. Pergola vam omogoča številne možnosti razvajanja v objemu narave

Veliki vrtovi in dvorišča so pogosto neizkoriščeni, kar predstavlja problem številnih domov. In najboljši način, da jih čim bolje izkoristite, je zagotovo sodobna pergola, ki se bo zlila z okolico vašega doma. Namestitev pergole namreč odpira številne možnosti razvajanja v objemu narave, če jo smiselno vključite v obstoječe zunanje ureditve, kot je bazen ali kamin.

4. Pergola popestri zunanjo ureditev in se zlije z arhitekturnim slogom objekta

Sodobni dizajni pergol so napredovali tako, da ustrezajo različnim življenjskim in tudi arhitekturnim slogom. Pestra izbira različnih barv materialov, stilov in številni detajli so tisti, s katerimi boste popestrili zunanjo ureditev in še polepšali svoj dom. Pergole predstavljajo arhitekturno rešitev, ki bo med mimoidočimi pritegnila pozornost in njihovo prikimavanje, vaš dom pa bo pridobil na eleganci.

5. Pergola je dodana vrednost k nepremičnini

Pergola predstavlja v vašem domu trajnostno rešitev, ki pripomore k višji kakovosti bivanja. Zagotovo je ambient, ki popestri dom tako vizualno kot z vidika kakovostnega preživljanja prostega časa. Z njo boste povečali tržno vrednost nepremičnine, vašemu kupcu pa podarili tisto udobje, ki se ga ne da kupiti z denarjem. Glede na to, da je povpraševanje za pergolami vedno večje, lahko pričakujete, da boste takšno nepremičnino veliko hitreje prodali.

Kakovostna pergola je torej odlična rešitev za senčenje teras, balkonov ali vrtov. S sodobnimi tehnološkimi rešitvami pa je udoben podaljšek bivalnim prostorom in dodana vrednost nepremičnini. Pod njo boste lahko uživali v vseh letnih časih, vendar le če se zanjo odločite pravočasno. Če si želite razvajanja v objemu narave že to poletje, potem je zima/pomlad idealen čas za nakup.

Dogodki

Pergola je bila v osnovi ustvarjena zato, da bi vas zaščitila pred vročino, danes pa je idealna izbira tudi za nekoliko hladnejše spomladansko in jesensko vreme. Če imate teraso ali balkon, je sedaj zagotovo pravi čas, da začnete razmišljati o tem, kako bi se zaščitili pred vročim poletnim soncem.