Search
Close this search box.

5. Festival Makaronflajša (in tife) privabil veliko množico ljudi. Za deklico Nežo zbrali kar 3.041 evrov

V Mežici je včeraj zadišalo po makaronflajšu, ki ga je pripravljalo največje število ekip do sedaj - kar 29. Ogromno število obiskovalcev iz cele Koroške pa je preseglo vsa pričakovanja organizatorjev ter pokazalo, da imajo odprto in veliko srce. Za dobrodelni namen zbrali 3.041 evrov.

V Mežici je včeraj, 18. majaod 9. ure zjutraj potekal že 5. Festival Makaronflajša (in tife). Ta poteka že vse od leta 2019. Seveda je bilo na platoju za Narodnim domom Mežica tudi zelo veselo in dobro vzdušje. Temu je prispevalo 29 ekip, ki so po ustaljeni praksi kuhale vsaka svoj čudežni makaronflajš. Zraven so se obiskovalci lahko osvežili z r’pičevo tifo, ki jo je pripravljalo Folklorno društvo Pušeljc.

Vsaka od ekip je prisegala in stavila na svojo mešanico začimb in pripravila svojo kulinarično dobroto. Ekipe, ki so pridno vrtele kuhalnice so bile: BB Makaronflajš, MTB Koroška, Koroški čili klub, Basketpapir, PP Ravne na Koroškem, Brdinjske ustvarjalke, Turistično društvo Mežica, Picerija Gajbica, Moto klub Krampus Mežica, Thirsty chefs, Kulturna kibla, Koroški župani, Večer, Šola zdravja – skupina Mežica, Herkul GYM team, KS Žerjav, NK Akumulator, Team Štrikers, JJ Haus, člani in članice PGD Mežica, CUDV Črna na Koroškem, Tabolš chefi, Vrtčevski makaronflajš, Overheat, DPM Mežiška dolina, Branka in Lenka, Flajšaroni in Stanovanjska skupnost Radlje – CUDV Črna na Koroškem.

Obiskovalci so okoli 13. ure prišli na svoj račun in degustirali pripravljene makaronflajše in med vsemi izbrali najboljšega. Ponovno ga je pripravila zmagovalna ekipa MTB Koroška, ki je bila slavnostno okronana z edinstveno krono, ki jo bodo ponovno nosili vse do prihodnjega festivala.

Organizator dogodka – Narodni dom Mežica (uigrano ekipo sestavljajo: Ambrož Blatnik, Vesna Trdina, Marko Ivčič, Brigita Praprotnik, Tadeja Oderlap) in idejni pobudnik festivala Dejan Dimec so poskrbeli tudi za pester spremljevalni program. Na odru so nastopili: Milan KamnikDimme, kitaristka Kaja. Za vse prisotne pa je pod taktirko Luke Krofa zaigral tudi nepogrešljivi Pihalni orkester rudnika Mežica.

Pridno pa so zavihali rokave in kuhali tudi: županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak, župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in župan Občine Mežica Mark Maze.

Letošnji festival je bil poseben tudi zato, ker so se organizatorji odločili, da mu dajo dobrodelno noto. Tako je bil od vsake prodane vstopnice 1 evro namenjen v sklad za 9-letno deklico Nežo, junakinjo 3. nadstropja. K temu so dodali tudi izkupiček od prodanih majic. So pa veliko srčnosti pokazale tudi nekatere kuharske ekipe, saj so se znesku v višini 40 evrov, ki ga sicer od organizatorja prejmejo za nakup kuharskih sestavin, odpovedali in ga darovali za Nežo. Skupaj so tako zbrali kar: 3.041 evrov. Poklon vsem!

Lepa gesta organizatorja, ki pogreje srce in Koroška je ponovno pokazala, da skrb za sočloveka in srčnost delata čudeže. Bravo!

Ekipa Narodnega doma Mežica pravi, da je njihovo največje zadovoljstvo in motivacija – nasmejani in zadovoljni obrazi ljudi. Teh je bilo včeraj v Mežici res veliko. Veliko zadovoljstvo pa izražajo tudi, ker bodo lahko s pomočjo dobrih ljudi vsaj za kanček olajšali težko preizkušnjo deklici Neži. Brez dvoma je to postal festival, ki povezuje in združuje Koroško. Se vidimo prihodnje leto!

V Mežici je včeraj zadišalo po makaronflajšu, ki ga je pripravljalo največje število ekip do sedaj - kar 29. Ogromno število obiskovalcev iz cele Koroške pa je preseglo vsa pričakovanja organizatorjev ter pokazalo, da imajo odprto in veliko srce. Za dobrodelni namen zbrali 3.041 evrov.