Search
Close this search box.

4 primeri, na katere bodite pozorni ob nakupu novih garažnih vrat

Ob nakupu novih garažnih vrat morate biti pozorni na marsikaj, še posebej na tip garažnih vrat, ki vam bo glede na vaše potrebe najbolje služil.

Na vrsti so nova garažna vrata … Ko na seznamu pridete do te kljukice, potem veste, da ste počasi že pri koncu z deli v vašem novem domu. Ostajajo le še prijetna opravila. Ampak, da bo ta naloga zares prijetna, je potrebno upoštevati nekaj stvari. Katere, preverite v nadaljevanju.

1. Preverite ponudnika

Investicija v garažna vrata, ki so mimogrede skoraj zagotovo največja vrata v domu, je po vsej verjetnosti enkratna naložba. Za garažna vrata se zanima čedalje več ljudi. Rezultat povečanega zanimanja pa je pester izbor ponudnikov na trgu. Eni so bolj, drugi manj usposobljeni. Za vas je pomembno, da izberete takšnega z dolgoletno tradicijo, in ki se lahko pohvali s številnimi uspešno izpeljanimi projekti. Takšen ponudnik vam bo po skoraj zagotovo na voljo tudi čez 10 ali 15 let, in ko se bo pojavila kakšna težava, vam jo bo pomagal rešiti.

O izbranem ponudniku se pred nakupom dobro pozanimajte in poskusite dobiti mnenje koga, ki je že njegov uporabnik. Škodilo ne bo niti, če preverite njegovo bonitetno oceno. Pri nakupu garažnih vrat gre namreč za investicijo za kakšnih 20 ali 25 let, zato je še toliko bolj pomembno, da vaš novi partner k temu pristopi celostno, in da s svojim znanjem in izkušnjami predlaga najbolj optimalno rešitev.

2. Servis

Obstajajo različni tipi garažnih vrat, zato se je pred nakupom dobro pozanimati, kako jih vzdrževati. Zagotovo je pametno izbrati takšna, ki potrebujejo manj vzdrževanja, in da z njimi nimamo preveč dela. Vsekakor se prepričajte, ali podjetje, kjer ste vrata kupili, nudi tudi servisne storitve, kakšen je njihov okvirni odzivni čas, ali so dosegljivi izven delovnika. Bolj redno kot vrata vzdržujemo, daljša je njihova življenjska doba.

3. Dimenzije garažnih vrat

Za pridobitev ponudbe je potrebno podati čim bolj natančne informacije o dimenziji garažnih vrat, to je približno širino in višino v centimetrih ali milimetrih. V kolikor niste prepričani, kako vrata izmeriti, se obrnite na strokovnjake. Le-ti bodo k vam po potrjeni ponudbi prišli v vsakem primeru. Po oceni in meritvah s strani za to usposobljenega strokovnjaka bodo vrata zagotovo ‘kot ulita’ za vašo svetlo odprtino …

Merjenje dimenzije garaže (na načrtu) za primerna garažna vrata

4. Tip garažnih vrat

Preden izmerite dimenzijo odprtine in pošiljate mere, je dobro vedeti, kakšen tip garažnih vrat sploh želite oziroma potrebujete. Vsa namreč niso primerna za vsako garažo – če imamo recimo premalo višine, potem bodo v poštev morda prišla rolo ali dvokrilna, v kolikor imamo dovolj preklade (to je mesa nad svetlo odprtino), pa lahko brez skrbi izberemo tudi sekcijska. Slednja so tudi najbolj priljubljena, saj so cenovno dostopna, omogočajo pa tudi vgradnjo dodatnih elementov, kot so lopute za domače živali, svetlobni elementi, osebni prehodi …

Podobno velja za stranska sekcijska vrata, med bolj priljubljena pa spadajo tudi rolo garažna vrata, ki delujejo namreč po principu rolete in se namesto pod strop navijajo v škatlo.

Moderni tip garažnih vrat

Še en nasvet. Poleg kakovostnih vrat je izrednega pomena dobro opravljena montaža, zato ni pametno, da se je lotevate sami. Izkušeni monterji bodo po končani montaži poskrbeli še za prvi zagon,vrata testirali in pripravili na primopredajo.

Zdaj veste, na kaj vse morate biti pozorni pred nakupom garažnih vrat. Poskrbite, da boste odkljukali vse štiri stvari, saj boste samo tako uživali v prednostih vaših novih garažnih vrat še vrsto let!

Besedilo: Skupina Hanus

Dogodki

Ob nakupu novih garažnih vrat morate biti pozorni na marsikaj, še posebej na tip garažnih vrat, ki vam bo glede na vaše potrebe najbolje služil.