34 letna Slovenka na Hrvaškem napadla policiste

Policija v Poreču je kazensko ovadila 34-letno slovensko državljanko zaradi napada na policista, ki sta bila v napadu lažje poškodovana. Dogodek se je zgodil v soboto, potem ko je ženska povzročila prometno nesrečo, v kateri je bila lažje poškodovana njena sopotnica, 31-letna slovenska državljanka.

Hrvaški kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je 34-letnica v soboto okoli 18. ure v Poreču vozila osebni avtomobil znamke peugeot s slovensko registracijo. Na enem od krožnih križišč je zaradi neprilagojene hitrosti s prednjim delom avtomobila trčila v avtomobil puljske registracije, ki ga je vozil 57-letni hrvaški državljan.

Zaradi močnega trka je peugeot končal na prometnem otoku, kjer je udaril v prometni znak. V nesreči je bila lažje poškodovana potnica iz peugeota, 31-letna slovenska državljanka, je objavila policijska uprava istrske županije.

Kot so dodali, je 34-letnica po povzročitvi nesreče začela vpiti na policiste in jih zmerjati. Zavrnila je preizkus z alkotestom ter ni spoštovala navodil policistov. Potem ko se je začela odmikati od policijskega avtomobila, so hrvaški policisti uporabili sredstva prisile.

Ženska se je uprla ter pljunila v enega od policistov in ga ugriznila v ščitnik na nogi, medtem ko je drugega udarila z nogo v glavo. Ves čas je vpila in grozila policistom s smrtjo, je policija s sedežem v Pulju opisala dogodek na svoji spletni strani.

Kot so dodali, sta bila v napadu lažje poškodovana dva policista. Slovensko državljanko so kazensko ovadili zaradi napada na policiste ter zaradi povzročitve prometne nesreče.

Dogodki

Več iz istega kraja