29 novih okužb, dve na Koroškem

2 koronavirus

V sredo je bilo v Sloveniji opravljenih 856 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 29 okužb. Dva nova pozitivna primera med drugim prihajata iz Mestne občine Slovenj Gradec, kjer od skupno 25 okužb z novim koronavirusim trenutno beležijo dve aktivni.

V sredo ni umrl noben bolnik s covidom-19. Hospitaliziranih je bilo 19 oseb, dve osebi sta potrebovali zdravljenje v intenzivni enoti. V domačo oskrbo so odpustili pet bolnikov s covidom-19, je vlada objavila na Twitterju. Največ okuženih je med mlajšimi, po 11 jih je v starostnih skupinah med 15 in 24 let in med 25 in 34 let, kažejo podatki sledilnika za covid-19.

Po njihovih podatkih je trenutno v Sloveniji 193 aktivno okuženih oseb, nove okužbe pa so v sredo potrdili v 21 občinah. Največ so jih potrdili v Mestni občini Ljubljana, in sicer pet. Po dve okužbi so potrdili še v občinah Ribnica, Domžale in Črnomelj. Po eno okužbo so potrdili v občinah Kranj, Celje, Ilirska Bistrica, Ig, Koper, Trbovlje, Ivančna Gorica, Nova Gorica, Sežana, Škofja Loka, Tržič, Borovnica, Duplek, Kostanjevica na Krki, Kungota in Piran.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 12. 8. 2020 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 856
– Št. pozitivnih: 29
– Št. hospitaliziranih: 19
– Št. oseb na intenzivni negi: 2
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 5
– Število umrlih: 0

Viri: Vlada RS, Covid-19 Sledilnik, STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.